Uitgaan & Cultuur

Pakt Oet weer in de startblokken

LATTROP/BREKLENKAMP - Volgens traditie gaan ze in Lattrop-Breklenkamp het tweede weekend van juli weer ‘Oet Pak’n’. Dit jaar dus op vrijdag 12 en zondag 14 juli, het aanstaande weekend dus, op het terrein van DTC. Pakt Oet is het dorpsfeest van Lattrop-Breklenkamp.

Vrijdags wordt er gestart met een volleybaltoernooi, bestaande uit familie, kennissen of buurtteams. Individueel wordt er gestreden om een penaltybokaal, waarbij deelnemers meerdere keren op doel schieten. De winnaar verdient eeuwige roem. De minimale leeftijd om deel te nemen is 12 jaar. De organisatie van dit sportieve gebeuren is in handen van DTC en de PJO en start om 19.00 uur. In verband met de start van de zomervakantie is er ’s middags van 14.00 tot 16.00 uur een gezellige middag voor de basisschooljeugd. Dit wordt georganiseerd door Jeugdwerk Lattrop. Ook is er na het succes van vorig jaar een bedrijvenborrel, direct na het werk, waarbij de plaatselijke ondernemers en sponsoren samenkomen voor een hapje en een drankje om het feestweekend in te luiden.

De zondag staat in het teken van de braderie en rommelmarkt, die dit jaar weer goed gevuld is met ‘oetgepakte’ rommel en nieuwe al dan niet zelfgemaakte handelswaar. Voor de kinderen is er de hele dag gratis vertier (van 10.00 tot 18.00 uur), mogelijk gemaakt door de trouwe sponsoren. De gehele dag is Bonanza drive-in aanwezig voor vrolijke muzikale afleiding en na het middaguur volgen er meerdere optredens van de band Hangover uit Ootmarsum en de plaatselijke Bergvennenkapel. Voor de kinderen is er tevens een loterij waar leuke prijzen mee te winnen zijn. Daarnaast loopt er deze week nog een Facebookactie waarbij consumptiemunten te winnen zijn. De organisatie hoopt op een goede opkomst vanuit de dorpen, maar ook oud-inwoners en mensen van buiten het dorp zijn van harte welkom. Vaak is het dorpsfeest een soort reünie. Als de weergoden goedgezind zijn dan wordt het zeker een succes.

Foto: Richard, Merel, Harry, Marleen, René en Martijn. Op de foto ontbreken Jordy, Chantal, Cas en Teun.