Uitgaan & Cultuur

Passie-vol muziek

WEERSELO -  In de H. Remigiuskerk in Weerselo kan men op vrijdagavond 22 en zaterdagavond 23 maart, dus in het weekend van Palmpasen, het lijdensverhaal beleven onder de titel ’Passie-vol muziek’. Dat zal in een geheel Weerselose versie gebeuren.  

Het koor Rejoice uit Weerselo staat in de startblokken voor zijn nieuwste muzikale uitvoering onder de titel ’Passie-vol muziek’. Rejoice brengt op andere wijze dan in het verleden een uitvoering van het passieverhaal in beeld. In 2004 en 2008 hebben de leden de musical Jesus Christ Superstar uitgevoerd.’Passie-vol muziek’ zal anders zijn.

Met onder andere filmfragmenten, opgenomen in en rondom Weerselo, wordt het lijdensverhaal van Jesus Christus in de laatste twee dagen van zijn leven in beeld gebracht. Alle liederen worden in het Nederlands gezongen.

Johan Oonk vertelt: “Het koor Rejoice is opgericht in 1997 en bestaat dit jaar zevenentwintig jaar. Met de succesvolle uitvoeringen van Jesus Christ Superstar kregen de koorleden de smaak te pakken en is een aantal eigen musicals opgevoerd. Enkele in Stadstheater de Bond in Oldenzaal en verschillende ook in de H. Remigiuskerk te Weerselo. De laatste daarvan, onder de titel ‘Nieuwe Koers’, moest vanwege corona enkele jaren worden uitgesteld en is in het najaar van 2022 ten tonele gebracht. Rejoice is dus meer dan alleen een zangkoor, zo is wel duidelijk. Een aangepast decor, ingehuurd professioneel licht en geluid en vijftig koorleden die er weer voluit voor willen gaan. Dirigent Raymond Breukers geeft aan dat er goed gerepeteerd is en dat de koorarrangementen met begeleiding van een speciaal combo ondertussen prima klinken. Zoals het er nu voorstaat, heeft hij er alle vertrouwen in dat het twee heel mooie uitvoeringen gaan worden. Ook de voorzitter van de projectgroep, Tonnie Weghorst is tevreden over de organisatie. Een grote groep sponsoren ondersteunt Rejoice steeds opnieuw, en mede omdat er geen ander commercieel belang achter zit zodat Rejoice er niet op hoeft toe te leggen, kan de toegangsprijs beperkt blijven.”

Voor de koorleden is het nu nog toewerken naar de uitvoeringen. Dat gaat altijd gepaard met enige stress, maar vol enthousiasme. Als ze het laatste nummer op de tweede avond hebben gezongen, zal er ongetwijfeld weer het gevoel achterblijven dat het toch echt genieten is om als koor voor een groot publiek weer te mogen optreden.

Kaarten

Er zijn nog enkele kaarten te koop voor de zaterdagavond. Deze zijn te koop bij Wesselink Kadoshop. De toegangsprijs is vastgesteld op € 10,00 per persoon. De kaarten kunnen ook online worden besteld via de site van Rejoice Weerselo - Passie-vol muziek via www.ticketkantoor.nl/shop/ rejoiceweerselo.

Ine Flinkers