Uitgaan & Cultuur

Polsbandje als coronatoegangsbewijs verplicht op kermisterrein in Ootmarsum op zaterdag en zondag

DINKELLAND - Afgelopen dinsdagavond heeft de Rijksoverheid nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Deze maatregelen hebben ook invloed op de Koale Karmis, die dit weekend plaatsvindt in Ootmarsum. Op zaterdag en zondag is een coronatoegangsbewijs verplicht op het kermisterrein voor iedereen vanaf 13 jaar. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van polsbandjes.

De Koale Karmis is een traditie in Ootmarsum, die vorig jaar niet door kon gaan vanwege corona. “Na de aanscherping van de maatregelen hebben we bekeken wat dit voor de Koale Karmis betekent”, geeft burgemeester John Joosten aan. “We hadden twee opties: of we laten het wederom niet doorgaan, of we werken met een toegangsbewijs voor het gehele kermisterrein. De keuze was snel gemaakt om de Koale Karmis niet nog een keer af te lasten. Velen hebben er tenslotte echt naar uitgekeken. Daarom ben ik blij dat het feest gewoon door kan gaan, ook al is het in een iets aangepaste vorm. Ik ga er dan ook vanuit dat we op de medewerking van iedereen kunnen rekenen om er met elkaar een gezellig weekend van te maken”. 

Maatregelen op zaterdag en zondag

Vanaf zaterdag 6 november geldt dat een coronatoegangsbewijs ook gebruikt moet worden bij kermissen. Om dit zo laagdrempelig mogelijk te maken, wordt er op het gehele kermisterrein in Ootmarsum gewerkt met polsbandjes. Een bezoeker laat een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code en identiteitsbewijs) zien, krijgt een polsbandje om en mag het kermisterrein op. Het polsbandje staat dus gelijk aan het coronatoegangsbewijs.

Een polsbandje is verplicht; op zaterdag en zondag, voor iedereen van 13 jaar en ouder, gedurende de openingstijden van de kermis (13.00 tot 00.00 uur), en op het gehele kermisterrein.

Dus ook wanneer iemand de kermis niet bezoekt, maar wel het kermisterrein betreedt, is een polsbandje verplicht.

In Ootmarsum staat ter plekke met borden aangegeven waar het kermisterrein begint. De polsbandjes zijn op zaterdag en zondag verkrijgbaar vanaf 12.00 uur op deze locaties:

- Meierij

- Molenstraat ter hoogte van de Molendwarsstraat

- Oostwal voor grand café de Wal

- Ton Schulten Plein

- Kerkplein (bij de Keerweer)

Het polsbandje geldt op zaterdag en zondag ook als coronatoegangsbewijs bij de horeca in Ootmarsum, zowel bij horecagelegenheden binnen als buiten het kermisterrein. Daarnaast kunnen gasten ook via de QR-code hun toegangsbewijs laten zien bij horecagelegenheden die buiten het kermisterrein zitten.

Maatregelen op vrijdag

Op vrijdag 5 november gelden nog de huidige coronamaatregelen. Dat betekent dat bezoekers van de kermis op vrijdag geen coronatoegangsbewijs hoeven te tonen. Er is dan dus geen polsbandje nodig. Bezoekers moeten wél een coronatoegangsbewijs tonen om bij de horeca naar binnen te mogen. Dit kan via de QR-code in de coronacheck-app en een identiteitsbewijs.

*de verplichting geldt uiteraard niet voor inwoners die aan het kermisterrein wonen. Zij ontvangen donderdag een brief met meer informatie.