Uitgaan & Cultuur

POPCORN 2023: hoge temperaturen en bezoekersaantallen en “ruumte zat”!

Lattrop-Breklenkamp: Het is de 7e editie van POPCORN, maar zal naar alle waarschijnlijkheid een bijzondere worden. Nog nooit stegen zowel de temperatuur en bezoekersaantallen in het voortraject op deze wijze. Bijzonder omdat het niet makkelijk is in deze dure tijden een evenement te organiseren én daarnaast is het ook niet gebruikelijk dat het kwik richting de 30 graden gaat in deze tijd van het jaar. Al met al reden genoeg om eens polshoogte te nemen bij de Stichting ELPEE’20, organisatie van POPCORN Lattrop in samenwerking met vrijwilligers van de PJO Lattrop.

Dit jaar anders?
POPCORN is dit jaar een beetje anders. We willen graag een feest organiseren dat betaalbaar blijft, maar wel kwaliteit en professioneel is. Daarom hebben we dit jaar gelukkig onze handen ineen kunnen slaan met de familie Niehof (grondeigenaar) en Loonbedrijf Wassink om een nieuw terrein, naast het vorige terrein, in gebruik te nemen voor de komende 5 jaar. Hiermee hebben wij zekerheid die hard nodig is om zekerheid te creëren, ook onder de organisatie en vrijwilligers. Daarnaast hebben we dit jaar een podium waarin wij meer zelf doen qua aankleding zodat we de kosten kunnen drukken. Daardoor is het een betaalbaar feest gebleven en sta je al voor €16.50 in de voorverkoop op het terrein! POPCORN is een festival waar je voor relatief weinig geld, véél krijgt!

Bijzondere artiesten!
Zeker, we doen wel eens gek en dat is dit jaar zeker het geval! We zijn super blij dat we Marco Schuitmaker hebben kunnen boeken. De meeste mensen kennen hem van zijn hit “Engelbewaarder” maar recent bracht hij ook zijn hit “Zomernacht in Griekenland” uit met meer dan 1 miljoen streams. Tot slot kwam vorige week “Van Goes tot Purmerend” dat grijs gedraaid wordt op de zenders in Nederland, mede door zijn samenwerking met Jan Smit.

Maar dat is nog lang niet alles, zeker zo trots zijn we op de komst van “RADICAL REDEMPTION”. Voor de meeste mensen in Dinkelland een bekende naam, maar zeker niet iedereen heeft hem al eens live kunnen zien. De shows waar hij zijn hardstyle muziek laat horen zijn vaak duur en tientallen keren groter dan POPCORN, een unieke kans om een artiest met zijn roots in Denekamp nu in het echt te zien, dicht bij de deur!

Verder komen de GladJakkers met een geweldige set vol feestmuziek, sfeer en mooie danseressen en vult Rob Toonen de gaatjes in het programma met hits van toen en nu, maar ook een speciaal uurtje voor de Golden Oldies!

Tot slot hebben een aantal leden van de organisatie zich weer ingezet om een PowerHour in elkaar te draaien. Kort gezegd een uur vol gekkigheid, leuke en lekkere muziek en veel weggeef attributen, dat moet je echt een keer meegemaakt hebben. Lattropse Gekkigheid!

Tropische sferen:
Ja, lekker man! Vele jaren moesten we POPCORN organiseren met vraagtekens wat betreft het weer. We zijn nu eenmaal dé festival afsluiter van het openluchtseizoen. We draaien nu de 7e editie in het 9e jaar (2 coronajaren konden geen doorgang vinden). Altijd hadden we wel in de opbouw of avond zelf slecht weer. Dat brengt veel uitdagingen met zich mee. Nu we dit jaar een nieuw terrein hebben, is dit goed voorbereid en is onze infrastructuur al met inzaaien bepaald, dat scheelt veel werk. Dus we kijken enorm uit om POPCORN op te bouwen in de lekkere temperaturen. De voorspellingen zijn nu voor zaterdag rond de 30 graden, dat is waanzinnig en een heel lekkere temperatuur voor alle scholieren die de eerste week er op hebben zitten of de mensen in de bouw die na 2 weken werken wel weer even een verfrissend drankje willen doen!

Unieke sfeer:
Kijk, je moet het zo zien. Mensen parkeren hun fiets of auto’s rondom de ingang en lopen via de toegangspoort de maïs in. Deze ingang geeft je het gevoel van een “Maïsdoolhof”, alleen deze gaat regelrecht naar het evenementen terrein. Je komt dus door de metershoge maïs, afgezonderd van de buitenwereld, binnen. Dat gevoel heeft geen enkel ander evenement. De sfeer is gigantisch, gezellig en bovenal vriendelijk. We hebben niet of nauwelijks beveiligers nodig gehad, maar ze staan er natuurlijk wel. Uit heel de regio en zelfs het land komen mensen. Ook van de diverse campings uit de buurt gaan mensen soms speciaal naar de regio om dit evenement mee te maken. Wellicht dat daarom ook een nieuwe hoofdsponsor is gevonden in HOFPARKEN. Deze hebben enkele jaren geleden camping De Bergvennen opgekocht en gerevitaliseerd tot nieuw park met hoogwaardige energie neutrale vakantiewoningen. POPCORN speelt zich af in hun voortuin, dus wij zijn vanzelfsprekend heel blij met de samenwerking van dit oorspronkelijk Amsterdamse bedrijf die ook met hun personeelsbestand naar POPCORN komen. Verder is de mix van jong en oud altijd bijzonder. We hebben een hoge gemiddelde leeftijd en die mix is al jaren een uniek kenmerk van het evenement. POPCORN is toegankelijk vanaf 16 jaar en ouder.