Uitgaan & Cultuur

Prachtige gala’s CV de Köttelpeern

DENEKAMP - In de aanloop naar het grote carnavalsweekend barstte het de afgelopen week weer van de carnevaleske Köttelpeern activiteiten.

Gala's

Wat een energie, -kwaliteit en talent! Gala, sponsorgala en kidsgala. Vijf avonden achter elkaar, ruim 2500 mensen die genoten, een brede lach op de gezichten van deelnemers en bezoekers, en genieten van al het goede dat het Doarper carnaval te bieden heeft. Wat een onvergetelijk weekend. 

Voor de derde keer stond het kidsgala op het programma. Veur kinderen en volledig deur kinderen. De zaterdagmiddag bracht in een prachtige entourage de kinderharten op hol. Enthousiasme vierde de boventoon. En hoe mooi is het om te zien dat de kids optraden voor een volledig uitverkochte zaal. Van Schmink tot toneelmeesters, van geluidsmensen tot band en van presentatie tot catering, alles geregeld door kids. 

In de reguliere gala’s waren de opmerkelijkheden nauwelijks bij te houden. Waar zangdebutant en Kelly Family kid  Kian Knippers uitblonk, waar voortkomend uit gala kids en nu op het podium van het reguliere gala, Cato Reerink stond, waar Stan en Martijn Schulte debuteren met een buut, na jaren in zangacts een bijrol te hebben gehad nu voor het eerst een volledige buut op het podium. Op tekst van hun vader en oud gediende van de gala: Peter Schulte. En hoe mooi was het om te zien dat er weer een ouderwetse visuele act op de planken zichtbaar was. Tim Bels, Jesper Albers en Bryan Veelders waren nieuwe talenten op het podium. En dat op beeld en visuals van Nick Scholte Lubberink en Thomas Luttinkhuis. Het spetterende optreden van oud gedienden Marcel Veelers en Marcel Harmsen en de haast professionele act van Arjen Meinders waren van buitengewone klasse. Maar er was één act die nog nooit vertoond was op de Doarper bühne. Op loepzuivere zang van Jenne Morsink, Jip Hemme en Fenne Toenink bewoog Lynne Oogink zich uniek en adembenemend hoog boven het podium op onnavolgbare en acrobatische wijze door de zaal.  Het afsluitende lied De oal'n griez'n werd dit jaar gezongen door Fenne Toenink. Een oude klassieker met een nieuwe twist, waarbij het prachtige verenigingslied in ere is gehouden Dit alles onder de bezielende presentatie van debuterend galapresident Luc van Deth.

Opgave optocht

Voor iedereen die mee wil doen aan de Denekamse carnavalsoptocht geldt dat opgave mogelijk is via www.kottelpeern.nl De opgave sluit op zondag 12 februari. 

Pitstraat - hulp bij het maken van je wagen voor de kinderoptocht

Voor de kinderen die mee willen doen aan de kinderoptocht wordt een unieke hulpmogelijkheid aangeboden. Aanstaande zaterdag 4 februari zal er van 11.00 tot 15.00 uur een heuse pitstraat worden opgebouwd op het Nicolaasplein. Kinderen worden daarbij geholpen bij het bouwen van een carnavalswagen. Dus neem je skelter, stepje, fiets, trekker of karretje mee en binnen no time helpen Buurman en Buurman je om die om te bouwen tot een boot, vliegtuig, vrachtauto, bus, raket, of taart.