Uitgaan & Cultuur

Een prachtige voorstelling

Rejoice presenteert ’Passie-Vol Muziek’

WEERSELO -  In de H. Remigiuskerk in Weerselo was afgelopen weekend de voorstelling ’Passie-Vol Muziek’. Deze voorstelling ging over de lijdensweg van Jezus. Deze werd gezongen, verteld en in beeld gebracht door Rejoice. 

Na maanden repeteren was het dan eindelijk zover. Vrijdag- en zaterdagavond waren de uitvoeringen van ’Passie-Vol Muziek’. Buiten stonden lange rijen te wachten tot de deuren van de kerk opengingen. De kerk zat bomvol. Alle kaarten voor de voorstelling waren beide avonden uitverkocht.

Het lijdensverhaal van de laatste dagen van Jezus wordt al vele jaren op diverse manieren gebracht. Het was dan ook verrassend dat Rejoice vele bekende plekken in Weerselo gebruikte voor de ondersteunende videobeelden. Zo werden het bejaardencentrum, café de Troll, het Stift en de voormalige raadszaal in het gemeentehuis gebruikt. De verlichtingseffecten op de witte muur zorgden voor een sfeervolle achtergrond.

’Passie-Vol Muziek’ is een muzikale paasvertelling met inspirerende verhalen, die werden verteld door Hubertien Bruns. Het koor zong prachtige liederen en het verhaal werd heel mooi in beeld gebracht. Een indrukwekkende voorstelling waar het stil van werd in de kerk. Wat hebben ze allemaal hard gewerkt om er iets moois van te maken en dat is zeker goed gelukt. Alle complimenten. Een staande ovatie en een daverend applaus waren dan ook welverdiend.

Ine Flinkers