Uitgaan & Cultuur

Schoolmuseum Ootmarsum bij Omroep MAX

OOTMARSUM - Op dinsdagavond 23 april 2024 om 20.34 uur stipt, zit heel Ootmarsum en omstreken aan de buis gekluisterd, omdat er een nieuw seizoen van Bed & Breakfast start. In het programma testen Bed & Breakfast-eigenaren elkaars onderneming. Dit keer zijn de Bed & Breakfast deelnemers ook te gast in Ootmarsum en wel bij het Schoolmuseum Ootmarsum oftewel het Educatorium.

Christel en Henk hadden dertig jaar een restaurant in Twente, in Nutter. Sinds enige tijd hebben zij hun prachtige plekje veranderd in een Bed & Breakfast. En om hun nieuwe locatie bekendheid te geven deden zij, net als de andere koppels die uit Drenthe komen, mee met het programma Bed & Breakfast.

Het is gebruikelijk om een overnachting te ‘testen’, te ontbijten en een leuke gezamenlijke activiteit te organiseren. Vervolgens bepalen de koppels wat zij hun bezoek waard vinden.

Bezoekje aan het Schoolmuseum

Hoe leuk is het, dat de zes B&B eigenaren naar Ootmarsum gaan om het Schoolmuseum te bezoeken. Zij krijgen een lesje van een ‘strenge’ schoolmeester en zoals het gebruikelijk is, wordt er flink gedonderjaagd. We zijn dan ook erg benieuwd naar de aflevering en ook naar datgene wat er gefilmd is in het museum.

Ook een lesje?

Dat kan! Er zijn diverse vrijwilligers die de groep enthousiastelingen door het museum leidt en een ‘lesje’ leert. Ieder jaar is er een nieuwe expositie. Dit jaar is het ‘Thuis in de wereld’, met leuke aardrijkskundige proefjes, fiets- en wandelkaarten en nog veel meer. Tot snel!

 

Schoolmuseum Ootmarsum, Keerweer 2, 0541-293129, info@educatorium.nl, www.schoolmuseumootmarsum.nl Openingstijden Het Schoolmuseum is dagelijks geopend. Op zaterdag, zondag van 12.00 tot 16.00 uur, op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.