Uitgaan & Cultuur

Sebastiaan Bijlsma betovert de historische Stiftskerk met klassieke meesterwerken

WEERSELO - Als kind luisterde Sebastiaan Bijlsma veel naar allerlei muziek uit vervlogen eeuwen. Op tienjarige leeftijd namen zijn ouders hem mee naar een concert van meesterpianist Maurizio Pollini, die een monumentale Beethoven’s Appassionata speelde. 

Op de Jong Talentafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde hij compositie en piano tot hij naar het conservatorium ging. Sebastiaan kwam onder de aandacht van concertpianist Rossetti, die een piano-academie opende in Lugano, Zwitserland. Hij won een eerste prijs in de ’Gloria Artis Competition’ van 2022, dankzij zijn indrukwekkende vertolkingen van Alkan's ’Le Festin D'Ésope’ en Bachs ’Chromatische Fantasie en Fuga’. Meesterpianist Wibi Soerjadi introduceerde hem in zijn befaamde ‘floating hand’ techniek. Door zijn invloed en lessen heeft Sebastiaan zijn technische en muzikale mogelijkheden naar een nog hoger niveau weten te brengen.

Voor het concert in de Stiftskerk is een zorgvuldig programma samengesteld met onder andere stukken van Jean-Philippe Rameau, Chopin en Franz Liszt. Dit gevarieerde programma biedt een inkijkje in de rijke historie van de pianoliteratuur en demonstreert de pianistische veelzijdigheid van Sebastiaan Bijlsma. Elk stuk is gekozen om de luisteraar mee te nemen op een unieke muzikale reis vol emotionele diepgang en technische verfijning.

Het recital vindt plaats op zondag 9 juni om 15.30 uur in de Stiftskerk te Weerselo. Kaartjes zijn te reserveren via e-mail: sebastiaanbijlsma.pianist@gmail.com. De kosten van het kaartje bedragen € 12,50 waarbij een drankje na afloop is inbegrepen.

Ine Flinkers