Uitgaan & Cultuur

‘Slagroom met aardbeien’ smaakt naar meer

OOTMARSUM - De toneelvereniging Ootmarsum kan terugzien op de eerste twee zeer geslaagde toneeluitvoeringen. Duidelijk is dat de door hen gebrachte klucht ’Slagroom met aardbeien’ naar meer smaakt. De hele avond door klonken diverse lachsalvo’s door Ons Gebouw en dat zegt genoeg over hoe het publiek reageerde op dit toneelspel. Wie ook wil genieten van een heerlijke, ontspannen avond en een ‘extra matinee op zondagmiddag’ kan kaarten boeken voor de laatste drie voorstellingen van de toneelvereniging Ootmarsum. De kaartverkoop kan bij de Welkoop, maar men kan ook een mail sturen naar toneelverenigingootmarsum@gmail.com. 

Een succesvol uitvinder ‘met schulden’

In het eerste bedrijf maakte het publiek kennis met Jean-Claude en zijn vrouw Claire. Hij is een succesvol uitvinder en verkoopt zijn creaties aan de nodige bedrijven. Er komt uiteraard een kink in de kabel en dus doemen er ineens schulden op. Jean Claude en zijn vrouw vertrouwen het niet, maar kunnen er nog geen vinger achter krijgen. Volgens hun boekhouder komt het, omdat de uitvinder nog de nodige achterstallige betalingen tegoed heeft. Het wekt veel argwaan en dat leidt tot vele verrassende ontwikkelingen. De uitvinder, die ineens buurman wordt en in het verhaal de meest gewilde man wordt. De FIOD bemoeit zich met deze zaak en dus zijn er meerdere partijen betrokken bij deze kwestie. Dan komt ook nog eens de ‘gewilde’ schoonmoeder van Jean Claude op bezoek om na jaren weer eens een aantal dagen bij haar dochter te logeren. Die logeerpartij werd zeker niet door iedereen gepromote. Maar haar rol werd zeker bepalend voor een verrassende ontknoping.

Een mooie groep toneelspelers

In bijna alles is te merken dat de toneelvereniging Ootmarsum kan bouwen op een (h)echt team. Michiel Geurtse en Odylia Schulte vormden een natuurlijk echtpaar. Boekhouder Marcel Groot Rouwen weet als geen ander het publiek te bespelen. De schoonmoeder van Claire werd gespeeld door Petra Lubbers en zij vulde haar rol heel natuurgetrouw in met een Amerikaans accent. Buurvrouw Maria, vertolkt door Caroline Velers, kon zich helemaal vinden in haar rol. Het ging bij haar alle kanten op, van nuchter, komisch tot emotioneel en zij beheerste alle facetten. Jan Eertman speelde de hoofdinspecteur en zoals we al tientallen jaren van hem gewend zijn, wist hij zijn rol tekstvast te presenteren. Ellen Groot Rouwen als hulp in de huishouding zorgde in deze klucht voor een verrassende wending. Farzana van Zuilekom is niet alleen mede-regisseur, maar weet ook als agente haar belangrijke steentje bij te dragen. Overtuigde ook in haar rol als agent. In combinatie met Jean Claude wist Marcel Brons als belastinginspecteur het publiek letterlijk en figuurlijk te boeien. Samen met zijn medespelers zorgde hij voor veel lachsalvo’s en uit alles bleek dat hij zich in deze rol helemaal thuis voelde. Daarnaast is de grime, het geluid en het klaarzetten van het toneel prima geregeld in de personen van Robin Braakhuis, Lucie Helthuis en Senne Oogink, Angelique Brugging, Richard Nijmeijer en Deborah Beukhof en uiteraard de regisseurs Michiel Geurtse en Farzana van Zuilekom. Daarnaast is Ons Gebouw een prima decor om te genieten van een toneeluitvoering en vullen de vrijwilligers van deze locatie hun rol van gastheer – en vrouw op een ontspannen wijze in.

Het komend weekend, dus vrijdag 19 en zaterdag 20 januari vanaf 20.00 uur en zondagmiddag 21 januari vanaf 14.30 uur, kan men nog genieten van een heerlijke, ontspannen toneeluitvoering. ‘Slagroom met aardbeien’: een echte aanrader.