Uitgaan & Cultuur

SoundGardens Denekamp meteen ‘klapper’

Natuurlijk leverde het ineens toch nog mooie namiddagzonnetje zaterdag een forse bijdrage, maar die medewerking had de organisatie van het nieuwe Denekampse muziekevenement Sound Gardens Denekamp dan ook dubbel en dwars verdiend. Dat bleek overduidelijk uit de zeer grote belangstelling daarvoor. Medeorganisator Luc van Langen: “Denekamp was zaterdagavond het domein van rondtrekkende muziekliefhebbers!” En daar zei hij niets te veel mee. 

Doorlopend kwam je hele groepen fietsende mensen tegen onderweg naar één van de elf aan dit evenement deelnemende tuinen. Tuinen van particulieren verspreid door heel Denekamp die, zo kon iedereen zelf constateren, er alles aan hadden gedaan om te beantwoorden aan de opzet: muziek in diverse genres laten horen in een ambiance van een ontspannen gaan en komen van bezoekers in de beschikbaar gestelde tuinen. Een compliment voor die tuineigenaren, want het was best een grote opgave. Ze fungeerden nadrukkelijk als  uitstekende gastheren/gastvrouwen in hun soms stampvolle tuinen met ‘jong en oud’, luisterend, meedeinend en natuurlijk lekker met elkaar ‘keuvelend’. De oprit en stoepen vol kriskras geparkeerde fietsen en grote groepen mensen op je mooie grasmat. Deze avond geen probleem, maar het publiek gedroeg zich ook uitermate correct. Door het schema betekende het voor iedere tuineigenaar drie maal een komend en vertrekkend publiek, in een geval waren er zelfs zes muziekmomenten.

*Grote verscheidenheid aan tuinen en artiesten

Het aanbod aan muziek was zeer uiteenlopend. Van het ‘Alternative & Metal’ door de rockband One World Silence  (grappige naam in vergelijking tot de ‘sound’ die ze bracht) in de tuin van de familie Hulsmeijers in de Van der Heijdenstraat  tot het levenslied door Femke Toenink die de zieke Monique Heegen voortreffelijk verving, op het dakterras van de familie Kuipers aan de Eurowerft. En van de na jaren inmiddels weer regelmatig optredende Denekampse Black Beats bij Bonke onder de tuinluifel tot het meerstemmige van Voices in Four bij de familie Ten Dam aan Achterom. Grote verscheidenheid derhalve in het muzikale aanbod, maar ook prachtig om al die verschillende ‘tuinen’ te ervaren. Van de meer knusse (maar toch groter dan je zou denken) tuin van de familie Nolten aan de Begoniastraat met het duo Double6 tot de grote, fraai aangelegde  achtertuinen van de families Bonke aan de Oldenzaalsestraat en Wiefferink (Str8Ahead) aan de Dokter Hondelinkstraat tot de nieuwe tuin van de familie Van Langen aan het Eylersplein (Bettie Bravo) en het bekende grasveld, tuin van familie Derkman, voor de St.Nicolaasmolen (Nutshell Diggers) . De overige muziekpodia lagen in de tuinen van de families Bosch in de Brinkstraat (Groundhog), Schulte/Schiphorst Potmaten (Honeysuckle Rose)en Brookhuis/Bussink aan de Meester Dingeldeinstraat (DJ Arjan Beuger). Luc van Langen: “De combinatie van muziek, gastvrijheid en laagdrempeligheid is  meer dan geslaagd!” Voor de organisatie was er behalve het grote succes van hun initiatief nog een prachtige stimulans. Uit het Rabo Coöperatie Fonds ontvingen ze namelijk een ‘leuke’ cheque ter stimulering van hun evenement.

 

Tekst/foto’s: PBJ