Uitgaan & Cultuur

Spetterende feestavond voor jubilerend C.V. De Waterpönskes

TILLIGTE - Het kostte bloed zweet en tranen. Menig Tilligtenaar stak de handen uit de mouwen om van de receptie en de feestavond van C.V. De Waterpönskes een groot succes te maken. En een succes, dat werd het. 

Zaterdagmiddag kregen verenigingen uit heel Dinkelland een mooi programma voorgeschoteld, aan elkaar gepraat door niemand minder dan Louis Ribberink en Jurgen Mollink. Bij velen beter bekend als Vroot en Groot. Onder meer voorzitter Erwin Lohuis, wethouder Richard de Way en Hans Haamberg, voorzitter van de Dorpsraad Tilligte, deden een woordje. Na het officiële programma was het tijd voor een hapje, drankje en veel gelach, waarna de gasten weer richting huis gingen.

Voor de jubileumcommissie was het na de receptie de taak om de zaal helemaal klaar te maken voor het grote jubileumfeest van 's avonds. Tafels en stoelen eruit, statafels erin. En na een hapje eten bij de frituurtempel op de parkeerplaats, was iedereen er helemaal klaar voor.

Terwijl de gasten arriveerden en DJ Douwe de eerste platen door de speakers liet knallen, was het voor de hoogheden tijd om zich klaar te maken. Toen de feesthal eenmaal goed gevuld was, werd de avond officieel geopend door Groothertog Mike en zijn Sik Roy. Uiteraard onder de geweldige muzikale klanken van kapel De Dinkelôaskes. 

Maar, zoals van tevoren al duidelijk werd aangegeven: op het jubileumfeest van De Waterpönskes geen eindeloos gelul, feest moest het worden! En dat werd het. 

Met als klap op de vuurpijl het optreden van Starkoo, die met onder meer de platen 'Annabel' en 'Een schouder om op te huilen' de feestzaal volledig op zijn kop zette.

Het was, na de opkomst van vrijdag 20 januari, een mooi vervolg én een voorbode voor de rest van het carnavalsjaar. Zo komen De Waterpönskes na 55 jaar over de brug: tijdens de optocht in Denekamp op zaterdag 10 februari doet de vereniging met een loopgroep van zo'n 180 Tilligtenaren mee in 'n Doarp. Met de (oud)hooghedenwagen en de Eschpönskes doen er zeker 250 Pönskes mee in Denekamp. En dat belooft een groot spektakel te worden.