Uitgaan & Cultuur

St. Henricus bij het Everloo

Op zondag 16 juni heeft de muziekvereniging het jaarlijkse zomerconcert gegeven. De locatie was  Havezathe ’t Everloo in Rossum De weergoden waren ons weer goed gezind voor een mooi en gevarieerd concert. De stoelen op het terras waren goed gevuld en de toeristen die op de fiets passeerden, stopten even en bleven aandachtig luisteren.

Na het openingsnummer “Arsenal” heette de voorzitter, Eric Beijerink, iedereen welkom. Tevens stelde hij de nieuwe dirigent, Freek Engelbarts,  aan iedereen voor. Sinds april van dit jaar zwaait hij de dirigeerstok voor en namens ons orkest.  Het concert werd vervolgd met de nummers “Holiday”en “Despacito”.
Daarna was het de beurt aan de AMV-leerlingen. De 5 blokfluiters en 3 drummers lieten ook enkele vrolijke nummers horen.  Vooral het solonummer van Carice  (Titanic) sprak niet alleen het aanwezige publiek aan maar ook de 2 ooievaars op het dak van hwet Everloo. Met hun snavels applaudisseerden zij speciaal voor dit mooie optreden.4 van de leerlingen kregen ook nog hun welverdiende AMV-diploma overhandigd.  Na nog 2 nummers van het orkest, was het nu de beurt aan de slagwerkgroep. Deze groep van 12 slagwerkers lieten 3 vlotte nummers horen, waaronder het swingende “Bongomania”.

Sinds vorig jaar worden de jubilarissen tijdens het zomerconcert in het zonnetje gezet. Dit jaar waren 2 slagwerkers aan bod. Hennie Groote Punt en Dennis Mulders kregen na een woordje van de voorzitter , een zilveren herinnering op hun uniform gespeld door de secretaris, Ron Oude Maatman.

Het laatste deel van het concert was weer voor het orkest met de nummers “Proud Mary”en “Don’t stop me now”. Na een dankwoord werd het zomerconcert afgesloten met alle muzikanten, slagwerkers en AMV-leerlingen met het nummer “de Dinkelmars”