Uitgaan & Cultuur

‘The Cats In The House’ viert oprichting ‘Stichting’ met concert voor genodigden : ‘The Cats In The Garden’

DENEKAMP - Drie jaar geleden werd in Denekamp een band opgericht onder de opmerkelijke naam ‘The Cats in the House’. Niet ‘zomaar’ een band, maar een ‘tributeband’ van de legendarische band The Cats uit Volendam. Dat is een successtory geworden voor de leden van dit, de afgelopen jaren qua samenstelling wel enigszins gewijzigde, muziekgezelschap.

Het heeft inmiddels alle bekende hits van de  overbekende The Cats uit het ‘palingdorp’ op haar concertprogramma. Zelf omschrijven ze hun ontwikkeling als volgt: ‘Wat in 2017 begon als een eenmalige stunt bij Zalencentrum ’t Wubbenhof  is inmiddels uitgegroeid tot een muzikaal project. Belangrijke leden van de nu vroegere The Cats als Piet Veerman en Arnold Mühren (niet de voetballer dus) hebben in persoonlijke contacten, ook in Volendam, ons laten weten blij te zijn met onze komst op de muziekpodia. Niet alleen, omdat we Cats-muziek vertolken, maar ook omdat we inmiddels een eigen ‘ sound’ hebben ontwikkeld die volgens de oud-Cats in de buurt komt van die van hen, ook qua sfeer. Kenmerkend voor onze eigen sound zien zij naast samenzang en een geweldige leadzanger, onze stevige ritmesectie en het gebruik van blaasinstrumenten.’ Dat die ‘sound’ in het gehele land zeer in de smaak valt blijkt wel uit het aantal concerten dat wordt verzorgd. Vorig jaar waren dat 36 optredens en voor dit jaar stonden er al 44 genoteerd, maar, net als overal, de coronacrisis legde het verzorgen van concerten stil. Zaterdag dan weer het eerste, maar dan voor genodigden.

 

Vanaf vrijdag 3 juli a.s. :’Stichting The Cats In The House

De snelle, succesvolle ontwikkeling van The Cats in the House  krijgt nu een bijzondere aanvulling: de band gaat namelijk op in een eigen Stichting, een culturele stichting. Ze ziet het zelf  als een ‘nieuwe grote stap op weg naar verdere professionalisering’, waarvoor het een eigen ondernemersplan heeft samengesteld. Vrijdag a.s. wordt deze ‘Stichting The Cats In The House’ officieel opgericht bij het Notariskantoor Kroezen in Oldenzaal. Een Stichting, dus ook een Stichtingsbestuur. En dat wordt gevormd door Arno Bonke als voorzitter met twee Volendamse muzikanten als leden. Erelid is niemand minder dan Arnold Mühren. Waarom nu de Stichting The Cats in the House?  In feite is een stichting een ondernemingsvorm die niet primair gericht is op het maken van winst. Sociale of maatschappelijke doelen voeren de boventoon. Je mag wel winst maken, maar die moet worden gebruikt voor een maatschappelijk of sociaal doel. Het voert hier te ver om uit de doeken te doen wat deze stichtingsvorm betekent voor de leden van de band van The Cats in the House . Zij  komen in dienst van de stichting, waarvan de leiding in handen is van een bestuur (zie hiervoor).Dat beheert ook de financiën. Na vrijdag a.s. eens wat meer daarover. 

 

Tuinconcert voor 160 genodigden

Aansluitend op dat notarisbezoek volgt dan ’s avonds vanaf 20.00 uur in de tuin van Zalencentrum ’t Wubbenhof het eerste concert, maar dan voor genodigden. Het concert heeft zelfs voor deze ene bijzondere keer een aparte naam gekregen: ‘The Cats In The Garden’. De band krijgt vrijdag namelijk haar podium in de tuin van ’t Wubbenhof met het terras en een tuingedeelte ‘openlucht theater’ vormend.

Guus en Hedwig hebben van de sluiting door de  corona-crisis gebruik gemaakt door in hun serre-zaal een fraaie nieuwe inrichting en aankleding te realiseren. Ook de buitenkant van dit gedeelte en van de ingang/hal is opgefrist.  Samen met het reeds eerder totaal nieuw aangelegde terras met overkapping via grote parasols biedt het vrijdag een prachtige ambiance voor dit bijzondere concert. Tot de 160 genodigden behoren sponsoren, het bestuur van de inmiddels bijna 700 leden tellende fanclub, vertegenwoordigers  van de theaterwereld en een aantal bijzondere gasten, waaronder het eerste, ‘kersverse’ erelid Mühren. ‘Mister Music’ Ruud Bittink: ‘Dit concert wordt exact drie jaar na ons eerste optreden gegeven. Dat was toen ook op 3 juli en eveneens bij ’t Wubbenhof !’Wel wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de ‘coronaregels’, vandaar de beperking tot 160 uitnodigingen en uiteraard met in achtneming van de ‘anderhalve meter’.

 

Tekst/foto: PBJ / archief Cats