Uitgaan & Cultuur

Thijs Kemperink in MFA Tilligte

TILLIGTE - Afgelopen zaterdag, 21 oktober, was het dan eindelijk zover. Thijs Kemperink kwam met zijn show ‘Halverwege’ naar het MFA te Tilligte. Maanden aan voorbereiding gingen vooraf aan het optreden. In een sporthal die door het Tilligte Organisatie Partyteam (TOP) was omgebouwd tot een sfeervol theater kwam Thijs zijn voorstelling doen. Voor een uitverkochte zaal vertelde hij waarom zijn show Halverwege was gaan heten. Hij was jarig geweest en was 40 jaar geworden. Nu bleek dus dat Halverwege niets met leeftijd te maken had. Het had te maken met zijn ontwikkeling. De eerste 40 jaar waren jaren van leren en de volgende 40 zal de ontwikkeling verder groeien. Hij verwacht zelf tot aan zijn 80ste en dat dan de ontwikkeling zal stagneren.

In een show die het publiek van het begin tot het eind bleef boeien liet hij vele dingen de revue passeren. Hij hamerde er voortdurend op dat mensen heel goed in staat zijn om voor zichzelf op te komen. Zijn goed vriend Rob was daar een lichtend voorbeeld van (ha-ha) en daar ging de vuist weer.

Ook zijn dochter wist hij in al zijn wijsheid van de botox behandelingen af te houden zodat ze op haar 18e van papa en mama niet het rijbewijs kreeg maar een borstvergroting. Heeft hij dan ook vooruitziende blikken???

Het was een waterval aan woorden van grappen, humoristische anekdotes tot hele verhelderende verhalen. Een show die hij 1 uur en 45 minuten achter elkaar op de planken bracht. Geen pauze…dan verliezen mensen de aandacht. Ik heb een verhaal… een verhaal dat 1 uur en 45 minuten duurt. Daarna kun je gaan praten, roken en drinken.

En dat laatste werd nog tot in de late uurtjes gedaan. Iedereen, van jong tot oud, heeft genoten van een wervelende show en er viel nadien nog heel wat na te praten.

Thijs beloofde ‘an passant’ nog dat hij met zijn nieuwe Twentse verhaal graag nog een keer terug zou keren naar dit gemoedelijke maar oh zo sfeervolle theater. Wij hadden in alle opzichten voldaan aan zijn eisen (in de kleedkamer stonden namelijk achttien kratten bier als voorraad). Dat hij ontzettend goed kan improviseren bleek wel toen hij de cheque van de Rabobank nog even gebruikte alsof dit een door de Rabobank gesubsidieerd project was.

Al met al een zeer geslaagde avond en een geweldig enthousiast publiek heeft genoten van een topavond.