Uitgaan & Cultuur

Trekkertrek Saasveld

SAASVELD - Zondag 5 mei vindt de Trekkertrek in Saasveld plaats. Met ieder jaar een grote deelname en veel publiek is dit evenement een begrip in Twente. Vanaf 9.00 uur start de trek op het terrein van ’t Anker. Tractoren in verschillende gewichtsklassen proberen de sleepwagen naar de 90 meter (full pull) te trekken. De sleepwagen, die wordt ingezet is de ‘buurman en buurman’ uit Markelo. Er wordt getrokken op een kleibaan en volgens het reglement van de Trekkertrek Stichting Twente Achterhoek (TSTA). De tractoren uitkomend in de sportklasse zorgen voor de meeste sensatie. Met veel lawaai en een hoge snelheid scheren zij over de baan.

De organisatie van de Trekkertrek Saasveld is in handen van de Koninklijke Muziekvereniging St. Caecilia Saasveld. De muziekvereniging heeft dit evenement 28 jaar geleden opgezet om extra inkomsten te generen. Met ruim 80 deelnemers is de Trekkertrek Saasveld uitgegroeid tot een begrip in Saasveld en omstreken en trekt naast veel deelnemers een groot publiek. 
 
“We hebben al jaren veel publiek en een grote deelname uit Twente, Salland en de Achterhoek. Tijdens een inschrijvingsavond konden deelnemers zich inschrijven voor de Trekkertrek. De deelnemerslijst was binnen een mum van tijd vol. Daar zijn we erg blij mee”, aldus Mart Franken Volmerink van de Trekkertrek Commissie. 
 
Dat de Trekkertrek Saasveld een succes is, is te danken aan de vele vrijwilligers en sponsoren die dit evenement mogelijk maken. De vrijwilligers van de muziekvereniging uit Saasveld zijn verantwoordelijk voor de gehele organisatie. Zij zorgen dat de baan er goed bij ligt. In de tent kan het publiek terecht voor een drankje en een warme hap. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen zich vermaken op onder andere een springkussen. 
 
U bent van harte welkom tijdens de Trekkertrek Saasveld op zondag 5 mei. Het terrein is om 8.30 uur open, de trek start om 9.00 uur met klasse tot 2600 kg. Locatie is het terrein van ‘t Anker aan de Bornsestraat 43 te Saasveld.