Uitgaan & Cultuur

Trekkertrekseizoen van start in Saasveld

SAASVELD - Afgelopen zondag vond de Trekkertrek in Saasveld plaats. De aftrap van het Trekkertrekseizoen. Met ieder jaar een grote deelname en veel publiek is de Trekkertrek Saasveld een begrip in Twente en omstreken. 

Om 9.00 uur ging de trek van start op de kleibaan achter ’t Anker in Saasveld. Zo’n 90 deelnemers uitkomend in verschillende gewichtsklassen proberen de sleepwagen ‘Buurman en Buurman’ naar de 90 meter (full pull) te trekken. De één rustig en constant, de ander met veel rook en geronk. Er werd getrokken volgens het reglement van de Trekkertrek Stichting Twente Achterhoek (TSTA). 
 
De organisatie van de Trekker trek Saasveld is in handen van de Koninklijke Muziekvereniging St. Caecilia Saasveld. Mart Franken Volmerink van de Trekkertrek Commissie kijkt zeer tevreden terug op het verloop van deze 28e editie: “We hebben al jaren veel publiek en een grote deelname uit Twente, Salland en de Achterhoek. Ook dit jaar was de deelnemerslijst binnen een mum van tijd vol. De kleibaan lag er goed bij, de trek verliep goed en de sfeer was uitstekend. En we hadden geluk met het weer. Het was voor iedereen een zeer geslaagde dag.”
 
Onze fotograaf heeft foto’s gemaakt. 
Bekijk alle foto’s van onze fotograaf op www.oypo.nl/dinkellandvisie.