Uitgaan & Cultuur

Twentse Piraten Party Heino zet Rossum op de kaart

ROSSUM - Piratenminnend Nederland keek al reikhalzend uit naar de Twentse Party. Van heinde en verre kwam men zondag 24 oktober jl. naar Rossum voor het grootse muzikale piratenfestijn. Een mega grote tent herbergde de 7.000 gasten. Met ‘So Blau blüht der Enzian' en 'Die schwarze Barbara’ bracht de befaamde Duitse Schlagerzanger Heino de aanwezigen in vervoering. 

Eveneens was het volop genieten van de overige artiesten waronder Jan en Zwaan, Andy de Wit, á La Carte, Harten 10, de Tornado's, José Wolters, Duo Espada en Stampvast. Maar bij het optreden van de man met zijn blonde haardos en zwarte bril met dito glazen ging de hele tent uit z'n dak. De populariteit van de 82-jarige Heino is ongekend. Ook bij de jongere generatie. Zelf verklaart Heino dit succes door zijn optreden op metalfestival Wacken Open Air in 2013 toen hij het podium deelde met Rammstein.

Mede daardoor geeft de zanger met z'n vertrouwde zware stemgeluid nu aan te willen doorgaan zo lang het hem gegeven is.

Reinold Hutten, Jan Haarhuis en Gerrit Postel, het driemansbestuur van de Twentse Piraten Party, zijn dan ook uitermate tevreden over het verloop van de succesvolle optredens. De VPRO maakte er filmopnamen van die volgend jaar te zien zullen zijn op televisie.