Uitgaan & Cultuur

‘Vrienden van Remigius Live’, een top avond

ROSSUM - Zaterdagavond was een spectaculaire avond georganiseerd door de St. Remigius Harmonie en de slagwerkgroep: ‘Vrienden van Remigius Live’ met gastoptredens met tal van Weerselose artiesten. De presentatie was in handen van Erwin Veldhuis en Iris Ensink.

De muzikanten zijn maanden bezig geweest met de voorbereidingen en eindelijk, zaterdagavond was het zover. Het Trefpunt was omgebouwd tot Music Hall. Het orkest onder leiding van Nikki Kleijssen en de drumband onder leiding van Henrike Palland, twee dames die het hele muzikale gebeuren fantastisch leidden. Alle complimenten. 
 
Klokslag 20.00 uur werd de spits afgebeten met het nummer van Paul de Leeuw ‘Symfonica in Rosso’, gespeeld door het orkest. Een prachtige opening. Het orkest en jeugdorkest speelden samen ‘Do-Re-Mi’ en de jeugdslagwerkgroep ‘Michaels Dance’. Samen met de slagwerkgroep brachten ze het nummer ‘Back to bozzio’. Esther Oldemeule, de Maestro winnaar van twee jaar geleden, dirigeerde het orkest op het nummer van Guus Meeuwis, ‘Per spoor’. ‘Ik voel me ze verdomd alleen’ van Danny de Munk werd fantastisch gezongen door Donny Noordkamp en Richard Weiden. Donny is een bekende in de musicalwereld. Een Weerselose jongen van 11 jaar die landelijk furore maakt dat is toch uniek. Les Miezerables en het orkest met de Herautenmars en het nummer ‘Stil in mij’ gezongen door Richard Weiden samen met Les Miezerables. Yvonne Wennink zong het nummer ‘Hallelujah’, begeleid door het orkest. Het was muisstil in de zaal. Het orkest bracht samen met de slagwerkgroep het nummer ‘Live from the heart of Europe’ met prachtige lichteffecten door enkele leden van de slagwerkgroep, fantastisch. Maureen Oude Essink Nijhuis zong het nummer ‘Mother Earth’. Wat een geweldig optreden. Ze heeft een stem om door een ringetje te halen, zo zuiver. Een verrassend gastoptreden van Rejoice. Paul Brummelhuis begon solo met het nummer ‘Sound of silence’, een kippenvelmoment. Samen met het koor en onder begeleiding van het orkest klonk het zo prachtig. De slagwerkgroep volgde met het nummer ‘Gene’s Got that swing’. Paul en Ine Kamphuis zongen samen het nummer van Ramses Shaffi en Liesbeth List ‘Pastorale’. ‘De Oktopussy’, wat een samenspel door Thijs Oude Essink Nijhuis en Rien Oude Essink Nijhuis. Als afsluiter speelde het orkest en de slagwerkgroep een Deep Purple Medley en de zangers met het orkest ‘Music was my first love’. 
 
Een onvergetelijke avond; wat een talent van eigen Weerselose artiesten; iets om trots op te zijn.
 
Ine Flinkers