Uitgaan & Cultuur

Vrijdag 16 september a.s.
‘Crime Scene Investigation’ (CSI) met Eric Mulder in zijn lezing over zijn onderzoek van Mosa sauriërs

DENEKAMP - In een artikel elders in de DV wordt aandacht besteed aan de expositie ‘Erics rariteitenkabinet’ in Natura Docet. Een expositie  mede in het kader van het afscheid van Eric Mulder dus. In dat artikel wordt al aangegeven dat de museumconservator na zijn officiële afscheid eind deze maand vast de deuren van het museum niet definitief achter zich dichttrekt. Dat blijkt inmiddels al uit het feit dat hij tot en met 9 december a.s. een 4-tal boeiende lezingen gaat verzorgen. Boeiend, omdat ze gaan over onderwerpen die te maken hebben met wat veel mensen vast interesseert. Het zijn onderwerpen, waarin Eric zich in zijn studietijd, maar ook tijdens zijn 40 jaren werken in Natura Docet heeft verdiept en die tot zijn favoriete onderwerpen behoren als het gaat om het verzorgen van lezingen. 

Zijn boeiende, zeer deskundige verteltrant en ook vaak humoristische opmerkingen staan garant voor om paar uurtjes genieten. De eerste lezing is reeds vrijdag 16 september, aanstaande vrijdag dus .  Aanvang 19.30 uur (tot ongeveer 21.00 uur). Entree € 7,50 inclusief museumentree, koffie/thee in de pauze.

Het onderwerp: ‘CSI’ Mosasaurus

Mosasauriërs waren zwemmende reptielen, waarvan de grote soorten aan het eind van het dinosaurustijdperk de zeeën en oceanen onveilig maakten. Ze zijn al zesenzestig miljoen jaar uitgestorven, net als T. rex. Maar wat weten we van ze, en hoe? De fossielen laten niet alleen een grote soortenrijkdom zien. Individuele skeletten vertellen ook over ziekte, strijd en prooidieren. Verschillende technieken kunnen worden gebruikt om het leven van een mosasaurus in beeld te brengen. Soms zijn er zelfs bijtsporen op botten en schelpen van prooidieren te zien! Een soort ‘Crime Scene Investigation’ aldus Eric. Spannend dus ook nog! De volgende lezingen staan overigens genoteerd op 14 oktober (de Biowinkel van de Dinkel), 11 november (de natuur als inspiratiebron voor kunst, cultuur en techniek) en 9 december (hoofdzaken, van vissenkop tot mensenschedel).

Kaarten voor de lezing van vrijdag a.s. zijn te koop via https://naturadocet.nl/agenda

ND/PBJ