Uitgaan & Cultuur

Het Lied van de Spreeuw

Zomerconcert Cantabilé: koor en publiek hebben genoten

DENEKAMP - Vrouwenkoor Cantabilé uit Denekamp gaf afgelopen zondag een verrassend concert in de St. Nicolaaskerk. Geïnspireerd op ’Het Lied van de Spreeuw’, een prentenboek van Octavie Wolters, was een gevarieerd programma samengesteld met hoofdzakelijk Engelstalige muziek in diverse sferen. Na een woord van welkom door voorzitter Lianne Oortmann, startte verteller Dirk Klein Willink het verhaal, dat als een rode draad tussen de muziekstukken doorliep.

Zowel moderne muziek (Seal Lullaby, Only You, Feed the birds), als oud-Engelse muziek (Water of Tyne) klonken deze zonnige zondagmiddag in het oudste deel van de historische St. Nicolaaskerk. Het koor zong -memorerend aan het jubileumconcert van enkele jaren geleden- stukken uit het Adiemus van Karl Jenkins, dat nog altijd goed in het geheugen van de koorleden zit.

Het prachtige May it be van Enya past helemaal bij het geluid van Cantabilé en behoort tot de favorieten uit het repertoire voor koorleden en dirigent. Solisten Sylvia Hemme, Marion Wermelink en Ellen IJland zongen Can You Feel the Love Tonight en Blackbird on the Furze met heldere klanken de gewelven in. Ter afsluiting zong het koor The Lord Bless You, uit het vertrouwde repertoire met een prachtig en zeer toepasselijk meerstemmig Amen.

Het concert werd op piano begeleid door Sander Fox, sinds jaar en dag een goede vriend van het koor. Voor muzikale ondersteuning kon het koor eveneens rekenen op Honorée Visser op viool en Peter Oortmann op cajón. De bijzondere afbeeldingen uit het boek ’Het Lied van de Spreeuw’ werden in beeld gebracht door Jan Bolhaar, die de techniek verzorgde waardoor de vertellingen visueel werden ondersteund.

Dirigent Eveline Bloemendaal wist de koorleden met haar enthousiasme aan te steken en samen met haar heeft het koor genoten van de voorbereidingen en van het concert. De oude kerk was goed gevuld met een dankbaar publiek dat eveneens heeft genoten van het mooie concert, getuige het applaus, de staande ovatie en de vele reacties uit het publiek na afloop.

Kerstconcert

Vrouwenkoor Cantabilé zal niet stilzitten. Nog voor het zomerreces starten de repetities voor het kerstconcert dat op 8 december a.s. zal worden gegeven in de kapel van het klooster van de zusters Franciscanessen in Noord Deurningen. Het koor verheugt zich erop om ook dan een sfeervol concert neer te zetten. Mocht je belangstelling hebben om lid te worden van Vrouwenkoor Cantabilé, schroom dan niet om contact op te nemen met Lianne Oortmann, tel. 06-30414493. Zingen in een koor is heerlijk. Dat bleek ook weer op deze mooie zondagmiddag in Denekamp.