Zakelijk

Afscheid nemen van een dierbare op je eigen manier
‘PUUR, Huis van Afscheid’ nu 24 uur per dag beschikbaar

DINKELLAND - Als een dierbare overlijdt wil je natuurlijk geheel op je eigen manier afscheid nemen. Er komt veel op je af, er moet van alles geregeld worden, en tot de dag van de uitvaart wil je in alle rust afscheid nemen. Vanaf nu hoef je niet meer op afspraak langs te komen in een aula, maar kun je 24 uur per dag terecht in ‘PUUR, Huis van Afscheid’ in Tubbergen, waar je je ‘eigen’ huiskamer geheel tot je beschikking hebt.

Karin Oude Avenhuis-Peters en John Wigger, de uitvaartverzorgers van PUUR Uitvaart, gingen altijd al tot het uiterste om nabestaanden een zo mooi en passend mogelijk afscheid van hun overleden dierbare te bieden. Nu kunnen ze daar nog een extra optie aan toevoegen.

Een thuis buitenshuis
Soms is een thuisopbaring niet mogelijk, maar is er wel behoefte aan een ‘eigen plek’. In Tubbergen kun je terecht in ‘PUUR, Huis van Afscheid’, een 24-uurs kamer waar je dag en nacht naar toe kunt om afscheid te nemen. Het geheel bestaat uit een sfeervolle huiskamer, met aansluitend een ruimte waar de overledene ligt opgebaard. De ruimte mag op eigen wijze ingericht worden met foto’s, tekeningen of andere persoonlijke spullen. “Je kunt het zien als een thuis buitenshuis, waar je kunt komen en gaan wanneer je wilt”, vertelt John. “De directe nabestaanden krijgen een eigen sleutel, je kunt dus zelf bepalen wie wanneer afscheid neemt, en hoe lang.”

 Juist nu extra belangrijk
Ook Karin is enthousiast over deze nieuwe bijzondere mogelijkheid om afscheid te nemen. “Juist in deze tijd voelt het goed dat we nabestaanden nog een extra optie kunnen bieden als het gaat om het afscheid van hun dierbare. Zoals altijd willen we voor alle nabestaanden een zo persoonlijk en oprecht mogelijk afscheid organiseren, en gaan we tot het uiterste om de wensen van de familie mogelijk te maken.”

 Samenwerking met stichting De Delle
‘PUUR, Huis van Afscheid’ is in de gemeente Tubbergen, in het zalencentrum van stichting De Delle, achter de Protestantse Kerk. Hier was altijd al een aula gevestigd, maar De Delle verhuurt deze nu volledig aan PUUR Uitvaart. “We wisten direct dat we door deze samenwerking iets bijzonders konden creëren. Begin dit jaar zijn we begonnen met de verbouwing om de faciliteiten te moderniseren en momenteel zetten we de laatste puntjes op ‘i’. Momenteel werken we aan een geklimatiseerde ruimte waar drie overledenen tegelijk kunnen worden gekoeld. Half juni nemen we de ruimte in gebruik”, aldus John.
Het is nog steeds mogelijk om op afspraak rouwbezoeken in te plannen wanneer je geen gebruik maakt van de 24-uurs kamer. Stichting De Delle biedt daarnaast de mogelijkheid om gebruik te maken van de andere zalen en faciliteiten om een passend afscheid te organiseren, waardoor grotere condoleances ook mogelijk zijn. Uiteraard kan de plechtigheid plaatsvinden in de kerk, die overigens voor leden en niet-leden beschikbaar is.