Zakelijk

Autobedrijf Niehoff in tien jaar tijd zeer sterk gegroeid

DENEKAMP -  Op 1 mei bestaat Autobedrijf Niehoff aan de Hanzeweg in Denekamp tien jaar, of eigenlijk sinds tien jaar draagt deze ‘garage’ die naam. Het bedrijf bestond namelijk onder de naam Autobedrijf Kokkeler al veel langer, maar in 2011 nam Marco Niehoff de onderneming over van eigenaar Albert Kokkeler. Samen met slechts één stagiair als medewerker zette hij de werkzaamheden daarin voort. Nu tien jaar later telt zijn bedrijf vijf monteurs en een boekhoudkundige kracht, een opvallend positieve ontwikkeling die duidt  op veel klandizie.

Marco Niehoff bij de nieuwste voor een klant ingekochte aanwinst.

De in Noord Deurningen geboren ondernemer: “Ja, ik denk dat ons bedrijf ruim twee en een half duizend vaste klanten heeft die bij ons hun auto’s kopen. Nieuwe auto’s en occasions en van diverse merken. Kijk, ik heb gisteren deze fonkelnieuwe VW T-roc gekocht voor één van mijn klanten. Dit is het nieuwste type Volkswagen!” Hij toont een bijzonder fraaie Suv-uitvoering van het vermaarde Duitse automerk. Op het parkeerterrein voor het bedrijf en op dat aan de overkant staan nog veel meer fraaie, veelal jonge  occasions en inderdaad van verschillende merken. “Je ziet het, ruimtegebrek heeft me genoodzaakt een gedeelte van het pand hier tegenover te huren!”

Marco Niehoff (45) ging na de basisschool naar de LTS in Oldenzaal voor de opleiding tot automonteur en vervolgde die met een studie autotechniek aan de MTS. Tijdens die laatste studie liep hij stage bij het Autobedrijf van Albert Kokkeler en  na de afronding van zijn opleiding trad hij op 19 jarige leeftijd in vaste dienst  bij dat bedrijf. Het contact met zijn werkgever verliep zo goed, dat Marco nu dus tien jaar geleden het autobedrijf van zijn baas Kokkeler kon overnemen.

Met veel enthousiasme startte hij dat zelfstandig ondernemerschap en met succes, zoals hiervoor reeds beschreven. Dat enthousiasme straalt hij nog altijd uit, hetgeen schijnbaar ook buiten de autobranche opviel. In 2016 werd de oud-Noorddeurninger, die samen met echtgenote Debbie dochter Renske heeft, namelijk uitgeroepen tot hertog van de CV De Nachtuulkes , geassisteerd door Sander Nijmeijer. En het bleef niet bij dat die eervolle benoeming, want hij aanvaardde vervolgens de functie van secretaris van deze al meer dan 50 jaar oude carnavalsverniging.


Goede relatie met collega’s andere autobedrijven
Marco Niehoff toont zich verheugd over de uitstekende verstandhouding met de collega’s van de andere Denekampse autobedrijven. “Dat is weleens anders geweest, vooral in de tijd toen een aantal autobedrijven nog merkdealers was. Ja, als onafhankelijk autobedrijf verkochten wij natuurlijk ook auto’s, waarvan zij het dealerschap hadden en we waren dan in zekere zin concurrenten. Die zijn er nu niet meer, het zijn inmiddels allemaal autobedrijven, waar je terecht kunt voor meer dan het oorspronkelijke merk.“ Ook heeft Marco uitstekende contacten met autobedrijven in de Duitse grensstreek, waarvan hij auto’s betrekt. Klanten komen, kijken en informeren naar het aanbod op de beide parkeerterreinen, maar ze komen eveneens met de wens om voor hen een auto in te kopen van een bepaald merk en type. En die handel verloopt ondanks de coronaellende nog altijd zeer positief, aldus de immer goedgeluimde autospecialist. Opvallend is het dat daar waar je nog geen tien jaar geleden nauwelijks een kleinere auto als occasion op de kop kon tikken er nu een ruim aanbod van is? Is dat omdat veel grote auto’s leaseauto’s zijn en men daarom een kleinere tweede auto aanschaft voor privé-ritjes. Mogelijk dat je daarom in de weekenden zoveel meer kleinere auto’s op de snelwegen tegenkomt dan door de week. Een niet door feiten bewezen veronderstelling, maar Marco kan zich er wel in vinden. Ook hij verkoopt nu meer kleinere wagens dan ‘vroeger’. Geen feest nu vanwege het tienjarig bestaan, maar wel een ondernemer die vol enthousiasme met zijn bedrijf en zijn medewerkers aan de volgende tien jaar begint…


Tekst/foto: PBJ