Zakelijk

Kaas oet Twente aan de Voedselbank

Bedrijven staan garant voor levering

DINKELLAND - De maatschappelijke samenwerking van de Voedselbank Oost Twente met de zes boeren uit noordoost Twente, die al enige tijd hun eigen Kaas oet Twente op de markt brengen, wordt voor meerdere jaren gecontinueerd. Het afgelopen half jaar werd al tegen een speciale prijs kaas geleverd, waarmee maandelijks de reguliere voedselpakketten van zo’n 170 cliënten kon worden aangevuld. Inmiddels zijn meerdere bedrijven alsmede de dorpsgemeenschap van Noord-Deurningen bereid gevonden financieel garant te staan voor de levering van de kaas over meerdere jaren.

Een half jaar geleden overhandigde boer Frans Zanderink het eerste kratje met Kaas oet Twente aan toenmalig voorzitter Jan Smudde van de Voedselbank Oost Twente. Dankzij de garantstelling van meerdere bedrijven is de maandelijkse levering van kaas nu voor meerdere jaren gegarandeerd.

Om de continuïteit van de maandelijkse levering van Kaas oet Twente na een half jaar ‘proefdraaien’ te garanderen werden een aantal bedrijven, die nauw betrokken zijn bij de agrarische sector, benaderd door de voedselverwervingscomissie van de Voedselbank Oost Twente. De volgende bedrijven staan nu voor meerdere jaren financieel garant voor de levering van Kaas oet Twente aan de Voedselbank Oost Twente: Trioliet en Agro World (Oldenzaal), Niehof (Lattrop), Lammerink (Ootmarsum) en de Raw Milk Company (De Lutte). Daarnaast heeft de dorpsgemeenschap van Noord-Deurningen zich aan dit fraaie staaltje van Twentse noaberschap verbonden.