Zakelijk

Marc Wisseborn van ‘zwemwater’ naar de fietsen van ‘Fietz’

DENEKAMP - Marc Wisseborn heeft vrijdag jl. als assistent bedrijfsleider afscheid genomen van het Sportcomplex Dorper Esch en daarmee van zijn werkkring bij de gemeente Dinkelland. Hij heeft een nieuwe functie gevonden bij het Tubbergse filiaal van Fietz Denekamp. Ruim dertig jaar was hij achtereenvolgens werkzaam als zwemonderwijzer en assistent bedrijfsleider van het Buitenzwembad in Ootmarsum en het Zwembad in Dorper Esch. Na zijn Cios-opleiding in Heerenveen met als specialisatie ‘zwemmen’ en ‘revalidatie’ werkte hij de eerste zes jaar bij het Twentebad in Hengelo en het Roessingh in Enschede. In 1996 werd hij aangesteld als zwemonderwijzer in Denekamp en in 2003 als assistent-bedrijfsleider van het Buitenzwembad De Kuiperberg in Ootmarsum (zomers) en het zwembad in Sportcomplex Dorper Esch. En dan nu op z’n 52e de overstap naar de fietsbranche. Voor de buitenstaander misschien een verrassende stap, maar ingewijden weten dat Marc een enthousiaste wielersporter en lid van RTC is. Zo is hij mede-organisator van de jaarlijkse RTC-veldritten in oktober en december.

Het cadeau van zijn collega’s was een ‘gouden fiets’ (zie foto) die symboliseerde wat zijn nu oud-collega’s hem toewensen in zijn nieuwe werkomgeving: een ‘gouden toekomst’. Namens de collega’s overhandigde de recentelijk jubilerende collega Brigitte Hemeltjen (in een eerdere DV vermeld) Marc bovendien nog zijn lievelingsdrankje. Dat gebeurde allemaal vrijdagochtend tijdens een interne afscheidsbijeenkomst in het fraaie Denekampse sportcomplex. Daar kwam ook sport- wethouder Benno Brand namens het gemeentebestuur afscheid nemen van de in Lonneker geboren, in Oldenzaal opgegroeide en nu reeds zo’n kwart eeuw in Denekamp woonachtige Marc Wisseborn. 

’Afgelopen jaren veel meegemaakt..’
Benno Brand refereerde nadrukkelijk aan de moeilijke periode die Marc en zijn collega’s hebben meegemaakt tijdens de verbouw van het sportcomplex: “ Je hebt de afgelopen jaren veel meegemaakt in de Dorper Esch, samen met je oudgedienden die hier nu ook aanwezig zijn. Veel onduidelijkheid over de toekomst, maar wat kunnen jij en alle aanwezigen hier nu trots zijn op de mooie accommodatie. Zonder jullie was dit nooit gelukt. Ook zwembad De Kuiperberg in Ootmarsum heeft een mooie facelift ondergaan, daarvoor heb jij je vol ingezet. Nu ga je fietsen verkopen en dat zal je goed afgaan. Een wisseling van baan kan ook verfrissend zijn. Je bent mondig genoeg om mensen een goede, passende fiets te verkopen…. “ Marc’s nieuwe werkgever is Michel Kruiper, eigenaar van Fietz Denekamp met inmiddels filialen in Almelo, Oldenzaal en Tubbergen, waar Wisseborn nu als filiaalmanager de leiding krijgt.

Tekst/foto’s: PBJ