Zakelijk

Met opening Restorante Il Municipio, inclusief afhaalloket, uitbreiding mediterrane sfeer Nicolaasplein

DENEKAMP - Na de komst vorig jaar van tientallen in bakken geplaatste olijfbomen op het Nicolaasplein  in Denekamp heeft dat plein er nu ook een nieuwe mediterrane ‘horeca-stam’ bij: ‘Ristorante Il Municipio’!  In gewoon Nederlands ‘Restaurant Het Gemeentehuis’.  Aan die naam die terug doet denken aan de oorsprong van het gebouw, het voormalige gemeentehuis van Denekamp, moet je misschien even wennen. Maar die naam is niet een toevallige inval van Edwin ter Haar, eigenaar van Hotel De Schout en zijn nieuwe eetgelegenheid. Het is een in de voormalige grote zaal gerealiseerd modern restaurant in Italiaanse sfeer.

Dit onder meer door middel van de fraaie wandbekleding via foto’s van o.m. Venetië . Maar de essentie is natuurlijk de Italiaanse keuken en die is in handen van twee echte Italiaanse koks, culinaire specialisten. Dat zijn de op Sardinië geboren chef-kok Fabrizio Meleddu en zijn rechterhand kok Giacomo  Zagami. Hun gerechten worden in Il Municipio op tafel gezet, maar tevens verkocht via het afhaalloket op het terras. Wat dat laatste betreft moet natuurlijk gedacht worden aan anti-pasti, pizza’s, pasta’s , maar tevens andere smakelijkheden uit de Italiaanse keukens.

*Restorante Il Municipio nog gesloten, maar afhaalloket reeds in gebruik
Genoemd nieuwe reeds ingerichte terras met olijfbomen én bloemen in bakken en met een scherm afgescheiden van het reeds bestaande, dat behoort  bij Restaurant Oosth, is net als Il Municipio, in de ‘coronatijd’ gerealiseerd. Maar terwijl het hip ingerichte Italiaanse restaurant nog gesloten moet blijven kunnen belangstellenden wel gebruik maken van het afhaalloket. Bestellen is echter alleen  mogelijk aan het loket en terwijl men dan even wacht wordt het bestelde klaargemaakt, waardoor het meteen meegenomen kan worden. Super vers zo uit de keuken dus. Sales and Marketing-medewerker van De Schout, Indy Onland: “Dit afhaalloket is geopend van woensdag tot en met zondag en dan steeds vanaf 16.00 uur. Wanneer de terrassen weer geopend zijn kan men in het mediterrane sfeertje zelf gaan zitten genieten van de Italiaanse specialiteiten.” Dat laatste geldt uiteraard ook voor het Ristorante Il Municipio, waarin aan de hand van de menukaart de keuzes gemaakt kunnen worden.


*’Boomgaardterras’ omgeven door ’horeca-eiland’ De Schout
Met de komst van het specialistische Il Municipio-restaurant  heeft De Schout er opnieuw een aparte eetgelegenheid bij. Nadat het voormalige gemeentehuis van de eveneens vroegere gemeente Denekamp was omgebouwd tot Hotel De Schout met het bijbehorende Restaurant Oosth, kwam de eerste uitbreiding er door het Restaurant Grand Café De Hoogklimmer, gevestigd in het nog oudere Raadhuis (1921-1980) van de gemeente Denekamp, over te nemen en om te bouwen tot Food & Drink Club De Wethouder. Voorts werd nog niet lang geleden op de verdieping daarvan het exclusieve restaurant First Floor geopend. In de praktijk dan nu vier afzonderlijke horeca-specialisaties onder één noemer De Schout en onder leiding van Edwin ter Haar. Vier locaties met in feite nu drie terrassen, samen een soort ‘boomgaardterras’ vormend door de olijfbomen. En dat allemaal gelegen aan het Nicolaasplein, waardoor dit plein, ook mede door de overige er aan gelegen horeca-ondernemingen, steeds minder ‘kaal’ oogt. Dat was de sinds de aanleg er van toch wel de grote ‘aanklacht’. Maar het is veranderd en het centrum krijgt een steeds gezelliger hart en bij de aanvang van het nieuwe ‘buitenseizoen’ is het nu  met smart wachten op het startsein tot de openstelling van de restaurants en de terrassen……..

Tekst/foto’s: PBJ