Zakelijk

Nieuwe modezaak Maiflair voorziet Denekamps winkelaanbod van kleur

DENEKAMP – Wie zich onlangs in het winkelcentrum van Denekamp begaf kan de kleurrijke collecties achter de etalage aan de Vledderstraat 1D moeilijk zijn ontgaan. Zaterdag 5 november opende Britt Heesink hier haar nieuwe kledingwinkel Maiflair.

Wanneer we op een doordeweekse dinsdag een bezoekje brengen aan Maiflair is Britt druk in de weer om een grote stapel nieuwe kleding een plekje te geven terwijl haar vader met een accuboormachine aan de slag is. Het tekent de verhoudingen van hoe het er de laatste      maanden aan toe ging. “Maandags ga ik altijd op inkoop. Dan kom ik met een hele lading terug en zorg ik dat dinsdag alles in de winkel hangt. Zo is de winkel elke week toch weer      anders met andere kleuren en items. Vorige week heb ik veel oranje gehaald en volgende week waarschijnlijk weer rood. Ik hou van kleurrijk, dat is ook wel terug te zien als het je nog niet was opgevallen”, lacht Britt. “Ik ben vooral druk met de inkoop van de wekelijks nieuwe collectie. De kleuren moeten goed bij elkaar passen, zodat de winkel een mooie       uitstraling krijgt.”

”De sleutel kregen we halverwege september, dus er moest in korte tijd veel gebeuren. Daarnaast had ik ook nog een baan waar ik half oktober pas kon stoppen. Voor de verbouwing heeft mijn vader alles gedaan. We hebben een eigen toonbank en paskamers gemaakt, een houten wand met letters in Maiflair stijl geplaatst en de vloer geschilderd.

Het pand heeft grote ruiten met veel lichtinval, dat is ideaal. Voor de rest is het vooral ingevuld door de kleding, de kleuren van de kleding in de winkel doen alles.” 

Engelse buldog Mai en vriendinnen geven doorslag

“Ik had altijd al een passie voor mode. Ik ben begonnen bij Shoeby waar ik ook drie jaar heb gewerkt. Toen ben ik naar Guts & Gusto gegaan en tot enkele maanden geleden was ik daar nog werkzaam als storemanager. Ik ben altijd al bezig met kleding en anders wel met het kopen van kleding. Een eigen kledingwinkel was al heel lang een grote droom. De naam Maiflair heb ik twee jaar geleden al bedacht. Twee van mijn vriendinnen die wisten dat ik de uitdaging, om zelf te ondernemen wilde aangaan en kwamen langs om te brainstormen. Mijn hondje, een Engelse buldog, heet Mai en ik had al het idee om iets met ‘flair’ te doen. De vriendinnen met wie ik aan het sparren was heetten Floortje en Aike. Met dat toeval erbij viel alles op zijn plek. Daarna heb ik Maiflair ingeschreven bij de KvK. Het begon met een creëren van een Instagram shop. Nadat ik -meedeed aan het ‘Modespektakel Hengelo’ attendeerde een bekende mij op het vrijkomen van een winkelpand in Denekamp. Eigenlijk was ik nog niet zover en kon ik het ook niet combineren met mijn werk. Totdat we gingen kijken, het bleek het een heel leuk pand, perfect om dit alleen te ondernemen. Ik kreeg meteen het gevoel het is ‘nu of nooit’. Na de eerste week kwamen er al heel veel enthousiaste mensen uit de regio. Het is heel leuk om onbekenden te leren kennen die daarna hele lieve dankberichtjes sturen. Er is nu geen enkele twijfel meer. Ik had dit niet kunnen dromen om het zo voor elkaar te hebben”, vertelt de 29-jarige onderneemster trots.

Geen onbekende in Denekamp

De Hengelose blijkt niet geheel onbekend met Denekamp. “Ik mag dan uit Hengelo komen waar mijn vader ook vandaan komt, maar de familie van mijn moeders kant woont in            Denekamp en Beuningen. Hier ben ik dan ook wel een beetje opgegroeid. Het dorp is niet heel groot, maar in de Vledderstraat is er altijd wel reuring en aanloop, het is een heel gezellig straatje.”

Trendy en kleurrijke fashion

Maiflair is gericht op damesmode, kleding en accessoires. “Ik wil dat mensen stralen in       kleding en geloof dat dat komt met kleuren. De trend van dit moment is ook veel meer kleur in de herfst en winter. Maiflair is een unieke boetiek met hippe en kleurrijke kleding voor een heel aantrekkelijke prijs.

Ook de jongere doelgroep die wat minder te besteden heeft kan hier heel leuk shoppen. Wat dat betreft is het echt een aanwinst voor Denekamp. Maar de kleding is nooit voor een specifieke doelgroep omdat je moet dragen wat je leuk vindt en wat bij jou past. Zo was hier vorige week nog een vrouw van 90 die een mooi vest kocht. De uitstraling is wel trendy, maar we zijn er voor alle leeftijden. Het belangrijkste vind ik dat iedere vrouw straalt en zich zelfverzekerd voelt”, aldus een enthousiaste Britt. “Daarvoor maak ik altijd verschillende combinaties, dat laat ik zien op Instagram.”

Voor de wekelijkse nieuwe items, meer informatie en inspiratie kun je Maiflair volgen via     Instagram: @maiflair

Maiflair

Vledderstraat 1D - Denekamp