Zakelijk

Raymond Nijhuis bouwde in 20 jaar florerend schildersbedrijf op­

DENEKAMP - De toch al wel oude slogan ‘Je bent jong en je wilt wat’ was zeker ook van toepassing op Raymond Nijhuis (49) die dit jaar viert dat hij al twintig jaar een eigen schildersbedrijf in Denekamp heeft. ‘Voor zich zelf begonnen’ in 2001 in een schuur bij zijn woning aan de Brandlichterweg en nu eigenaar van het prima florerende ‘Raymond Nijhuis Schilderwerken’.

Een onderneming met inmiddels vier vaste medewerkers en sinds twee jaar gevestigd in een eigen, groot pand aan de Hanzeweg in Denekamp. Een pand dat hij kocht van de onderneming Kienhuis, waardoor hij een sinds 2017 aan de Voltaweg gehuurd bedrijfspand kon verlaten. In het nieuwe onderkomen heeft hij veel meer ruimte, waarin hij een uiterst moderne spuitcabine heeft ondergebracht die voldoet aan de gezondheids- en milieu-eisen. Voorts beschikt hij voor de ontvangst van klanten op de verdieping over een sfeervolle kantoorruimte en een bijzonder gezellige kantine (zie foto). De plaats, waar we vorige week samen met hem en zijn echtgenote Ramona (Dohrmann) terug keken op zijn twintig jarig ondernemerschap in de schilders branche.  “Ik hecht veel aan de werksfeer binnen onze onderneming en daarom ook deze gezellige kantine. De plaats waar we steeds het weekje werken afsluiten met even een gezellige nazit, waarbij Ramona onze gastvrouw is.!” Bescheiden glimlachend knikt de laatste. Zelf is ze elders werkzaam, maar dat laat voor haar onverlet dat ze bij het bedrijf van  haar man ‘bijspringt’ in kantoor en kantine. “Medewerkers, collega’s, zijn voor mij erg belangrijk, we moeten het immers samen doen!” Raymond heeft dan ook geen enkel probleem met het feit, dat ze in hun vrije tijd verfklusjes elders klaren: “Het is ook voor hen een goede leerschool en bij wat grotere klussen schakelen ze ons bedrijf vaak in: maak jij daar eens een offerte voor…….!” Eigenlijk dan ook wel heel vanzelfsprekend dat de onderneming stagebedrijf is van de schildersopleiding aan het ROC.

Van ‘schuurtje aan huis’ naar modern ingericht bedrijfspand
Raymond werd bijna een halve eeuw geleden geboren in Reutum en bezocht na de basisschool in zijn geboorteplaats de schildersopleiding in Almelo. Aansluitend ging hij werken bij het schildersbedrijf  Booyink in Vasse, om vijf jaar de overstap te maken naar een bedrijf in Almelo. Nadat hij haar reeds in 1991 had ontmoet trouwde Raymond in 2001 met Ramona Dohrmann uit Denekamp. Raymond: “Dat jaar 2001 is voor ons trouwens een heel bijzonder jaar geworden. We trouwden, verbouwden ons een huis aan de Brandlichterweg (gekocht in 2000), ik begon voor mezelf en we kregen een dochter! In 2001 begon ik dus voor me zelf vanuit een tot werkplaats omgebouwde schuur bij ons huis.” Toen de werkzaamheden flink begonnen toe te nemen moest hij een aantal malen een nieuwe collega/medewerker aantrekken. “Momenteel ik heb zelfs weer een vacature, dus ……!” Meer medewerkers betekende tevens de noodzaak tot uitbreiding van de werkplaats. Die werd gevonden aan de Voltaweg., waar hij een loods gedeelte  kon huren.  “ In 2019 konden wij een eigen onderkomen realiseren via de onderneming van Kienhuis. Die had, zoals bekend, het bedrijvencomplex van de vroegere  onderneming van Louis Hermelink gekocht en een gedeelte daarvan met de ingang aan de Hanzeweg hebben nu dan in ons bezit kunnen krijgen!” Ruimte genoeg, maar de vijf bedrijfsbusjes blijven ‘voor de uitstraling’ voor het pand geparkeerd. Op de verdieping doet de moderne kantine de vroegere ‘schaftlokaaltjes’ in een bedrijf  helemaal vergeten. Raymond en Ramona kunnen met gepaste trots terug kijken op wat ze ín twee decennia tijd hebben gemaakt van ‘….en je wilt wat… ‘.

Tekst/foto’s: PBJ