Zakelijk

­Verzekeringskantoor Levers ter Braak nu ook in Dinkelland
Richard Oude Luttikhuis: “De kans kwam voor beide partijen op het juiste moment”

Wie is Richard Oude Luttikhuis?

“Ik ben 54 jaar en woonachtig in Berghum, een buurtschap bij Denekamp. Ik ben een geboren en getogen Denekamper, getrouwd met Maureen en vader van een zoon Mart en dochter Maud. Ik ben al jaren werkzaam in de financiële sector en per 1 januari 2023 heb ik de keuze gemaakt om opnieuw te gaan ondernemen. Sinds het nieuwe jaar ben ik partner bij Levers ter Braak, voorheen alleen gevestigd in Almelo, maar nu dus ook in Dinkelland.”

Waar kunnen we je van kennen, Richard?

“Na mijn diensttijd ben ik begonnen bij de Rabobank in Lattrop, later ben ik overgegaan naar de Rabobank in Denekamp waar ik tot 1999 heb gewerkt. In die tijd leerde ik Ronnie Haarman kennen. Uiteindelijk ging ik naar de Rabobank in Tubbergen, waar ik nog zo’n negen jaar werkzaam ben geweest. Daarna heb ik de keuze gemaakt om in Denekamp aan de slag te gaan bij Deterink Financieel Advies. Ik wilde toen graag een stapje verder wat betreft het ondernemen. Dit bleek daar helaas niet mogelijk. Vervolgens startte er een tussenperiode van vijftien maanden bij de Bedrijfsverzekeraar in Enschede.” 

Hoe ben je in contact gekomen met Levers ter Braak?

“In oktober 2022 kwam ik in gesprek met mijn oud-collega van de Rabobank, Ronnie Haarman, en zijn compagnon Jarno Kotte. Het kantoor Levers ter Braak had al een langere periode de intentie om een tweede vestiging te openen in Denekamp. We zijn toen vrij snel tot een overeenstemming gekomen. De kans kwam voor beide partijen op het juiste moment. Ook belangrijk, het voelde direct heel vertrouwd. Levers ter Braak is een gerenommeerd kantoor dat al zo’n twintig jaar bestaat en is uitgegroeid tot een bedrijf met inmiddels vierentwintig medewerkers.”

Vertel, een tweede vestiging?

“Dat klopt. Per 1 januari ben ik partner van Levers ter Braak. Voor de regio Dinkelland werk ik samen met mijn team bestaande uit Ronnie Haarman (verzekeringen, hypotheken en bedrijfsfinancieringen), Ton Oude Booijink (hypotheken en verzekeringen), Ingeborg Nijsink (hypotheken) en Britt Peddemors (ondersteunende diensten). We zien om ons heen dat veel verzekeringskantoren worden gekocht door investeerders. Wij verwachten dat daardoor de servicegerichtheid van deze kantoren zal veranderen, investeerders hebben immers andere/ eigen belangen. Levers ter Braak heeft deze intentie niet. Bedrijven willen nog altijd graag een goede en persoonlijke verzekeringsadviseur. De banken van tegenwoordig zijn er wel, maar bieden steeds meer standaardproducten. Ik maak samen met mijn team juist maatwerk. Zo kunnen wij bedrijven inzicht geven waar de risico’s liggen en bespreken hoe we deze wellicht verzekeringstechnisch af kunnen dekken om zo de continuïteit van de onderneming te waarborgen.”

Waar houd jij je mee bezig binnen Levers ter Braak in Dinkelland?

“Vooral met het in beeld brengen van risico’s voor de zakelijke markt; wat gaan we verzekeren en wat niet? Sommige risico’s kan een klant prima zelf dragen of daar kan een andere oplossing voor worden bedacht. Meer dan de helft van mijn arbeidstijd ben ik al werkzaam in Dinkelland.

Ik ken de bedrijven en het ondernemersklimaat hier en ben ze graag van dienst. Naast het in kaart brengen van risico’s biedt Levers ter Braak persoonlijke financiële planningen, hypotheken, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en schadeverzekeringen voor de particulier.

Ondernemingen voorzien we dus van risicomanagement, maar ook van bedrijfsfinancieringen, ziekteverzuimverzekeringen en collectief pensioen. Natuurlijk staan wij de ondernemer in privé ook bij.

Op dit moment doe ik dit nog vanuit huis, maar ben ik ook regelmatig bij Levers ter Braak in Almelo te vinden én natuurlijk bij onze klanten. We zijn naarstig op zoek naar een geschikt pand in het centrum van Denekamp.”

En waar houd je je mee bezig in de uren na je werk?

“Ik ben vele jaren actief geweest bij het carnaval in Denekamp, voorheen was ik enkele jaren voorzitter van de ondernemersvereniging MKB Denekamp. Met Levers ter Braak starten we een ondernemersclub in Dinkelland waar bedrijven met personeel zich bij aan kunnen sluiten. Daarnaast heb ik me ook ingezet om opnieuw een BIZ (Bedrijven Investering Zone) te realiseren in Denekamp. In mijn vrije tijd speel ik graag een partijtje tennis.”

Ben je benieuwd wat Richard en zijn team voor u kunnen betekenen?

Neem dan contact op met Richard Oude Luttikhuis via de mail, richard.oudeluttikhuis@levers-terbraak.nl of bel naar 0546-535020.

Tekst: Sanne Haarman
Fotografie: Rob Nijhuis