Algemeen

Actie Kerkbalans enthousiast ingeluid door Eerste Communicantjes

DINKELLAND - Vanuit de Nicolaaskerk in Denekamp zijn voor de parochie Lumen Christi en de Protestantse Gemeente Ootmarsum en Denekamp de klokken geluid voor de toekomst voor de kerkgemeenschappen. Het was het startsein voor de Actie Kerkbalans 2023. De Actie Kerkbalans 2023 is van zaterdag 14 tot zaterdag 28 januari. En het is een terugkerende vraag: ’hoe pakken we het inluiden van de Actie Kerkbalans dit jaar aan?’ Het was een enthousiaste groep Eerste Communicantjes die afgelopen zaterdag stond te popelen om de luidgroep te helpen. Met hun ouders, pastores, dominees en vertegenwoordigers uit alle locaties en het parochiebestuur waren ze op het PC uitgenodigd. Jos Wintels van de luidgroep gaf de kinderen uitleg. Om exact 13.00 uur ging de actie van start.

Eerste Communicantjes luidden klokken en bezichtigen toren van de Nicolaaskerk

Reacties van de kinderen: “Oh, je hoort de klokken al!”, “Dit is best zwaar werk” en “Hebben alle mensen nu gehoord, dat wij geluid hebben?” Na afloop mochten de kinderen en belangstellenden de toren bezichtigen. Al met al een geslaagde start van de Actie Kerkbalans.

Actie Kerkbalans

Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk, de Oudkatholieke Kerk van Nederland, en, sinds 2018, de Evangelische Broedergemeente. Al sinds 1973 werken kerkgenootschappen samen in de Actie Kerkbalans en doen zo een beroep op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari een financiële bijdrage te leveren aan hun eigen plaatselijke kerk.

De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook het personeel en missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Vooral met de huidige energieprijzen hebben de kerkgebouwen de financiële steun hard nodig. Daarom is er de Actie Kerkbalans.