Algemeen

Nieuwe modezaak opent haar deuren in hartje Denekamp
Het Hofpand

DENEKAMP – Midden in het centrum van Denekamp opende de nieuwe modezaak ‘Het Hofpand’ op donderdag 14 juli jl. haar deuren. Dit in het historische pand aan de Grotestraat waar sinds 1891 Juwelier Hofland was gevestigd. De nieuwe eigenaren, Christel Nijboer en haar dochter Naomi Bos, zijn geen onbekenden in het dorp en kozen voor een naam die de rijke historie van het fraaie pand eer aandoet.

“Dit prachtige, historische pand is altijd van Juwelier Hofland geweest. Met onze nieuwe naam en logo kiezen we bewust voor een eerbetoon aan de historie van het pand en de familie Hofland, waaronder Ad en Ine die in Denekamp bekend stonden als het gezicht van dit pand. Nadat de juwelier stopte en de nieuwe pandeigenaren Jan-Henk en Sandra Steinmeijer het pand zo mooi opknapten, en wij in dezelfde tijd met 2Women na vijftien jaar op zoek moesten naar een nieuw pand, wou ik wel heel graag naar het centrum in Denekamp. Toen het pand van juwelier Hofland vrijkwam was dat perfect maar ik wou het niet alleen doen. Gelukkig zei Naomi uit haarzelf dat ze mee wou doen”, aldus Christel. “Ik heb ook een passie voor mode en een achtergrond in de branche. Daarbij wil ik hier graag enkele dagen komen werken”, vult Naomi aan. “In januari kregen we de sleutel van pandeigenaren Sandra en Jan-Henk Steinmeijer, daarna hebben we in het kaal opgeleverde pand alles naar eigen smaak en idee ingericht. Er is een moderne tint aan gegeven, maar het historische karakter is behouden gebleven. Zo zijn er mooie nieuwe houten plafonds, rekken, kasten, een toonbank etc. die daar goed bij passen.”

Initiatiefrijk ‘modedorp’

Christel en Naomi staan bekend als betrokken ondernemers in het dorp, de Denekampers kunnen dan ook opgelucht ademhalen dat het pand goed bewaard blijft in lokale handen. “Het mooie aan Denekamp is dat er in het centrum nog veel kledingwinkels zijn die nog eigen zaken zijn, zonder onder een keten te vallen. Dat zet Denekamp echt op de kaart. Waar Ootmarsum bekend staat om kunst, kan Denekamp wat dat betreft gezien worden als een ‘modedorp’. De kledingwinkels hebben ook andere merken, segmenten en doelgroepen. Het kan allemaal prima naast elkaar bestaan, we zien elkaar dan ook niet als concurrenten, maar als collega’s. Vanuit de ondernemers zijn er ook veel initiatieven zoals de Peerkesmarkt, dat straks de Hugo van den Denekamp markt wordt, Rondje Denekamp, modeshows en komend weekend Holidaynekamp waar meer dan vijftig ondernemers aan meedoen. Bij dat soort evenementen kun je overal langs in het centrum, het is heel laagdrempelig. Bij ons kunnen de klanten dan ook terecht voor advies en het persoonlijke verhaal onder het genot van een kop koffie of thee. Lief en leed wordt ook aan tafel gedeeld, dat maakt het fijn om in een klein dorp te winkelen in plaats van online. Voor de toeristen is er ook veel te beleven. Er zijn veel activiteiten en horecagelegenheden. Hier aan de overkant zit Eetcafé de Musketier. Ideaal, de man kan op het terras een biertje drinken terwijl de vrouw hier aan het winkelen is”, vertellen de modeondernemers enthousiast.

Damesmode voor alle generaties

Enthousiast staan Christel en Naomi achter de toonbank nieuwe collecties samen te stellen. “We zoeken alle collecties en items zelf uit. Er is veel aandacht voor wat we inkopen. De gezelligheid in de winkel, een persoonlijk, eerlijk advies geven en samen een kopje koffie of thee drinken; we vinden het leuk om te doen en heel leuk om met de mensen om te gaan. Mensen kunnen ook bellen of appen om ’s avonds langs te komen. Dan worden er complete outfits samengesteld en setjes klaargezet om ’s avonds te passen. Dat is heel makkelijk, als je druk bent dan ben je heel snel klaar. Maar bijvoorbeeld vriendinnengroepen kunnen hier ook gebruik van maken en gezellig privé komen shoppen. Wij zijn moeder en dochter met een passie voor mode. Wij vinden dat kleding tegenwoordig niet meer leeftijdsgebonden hoeft te zijn, want we zien geregeld dat dochters een leuke broek of blouse bij de moeders uit de kast halen. Bij Het Hofpand zijn we er voor de modieuze vrouw, maar ook voor de hippe jongere generatie meiden die graag met de trends mee gaan. Door de aanwezigheid van Naomi kunnen ook de jongere doelgroepen slagen in Denekamp. Eigenlijk zijn we er voor alle vrouwen die er leuk uit willen zien of van mode houden. Door een mooie mix van verschillende merken slaag je bij Het Hofpand voor elke gelegenheid. De afwisselende collecties gaan mee met de nieuwste trends en daar spelen wij graag op in.”

Sieraden, woonaccessoires en… thee

Mode is de hoofdtoon maar daarnaast verkoopt Het Hofpand ook sieraden, tassen, riemen en enkele woonaccessoires. “Ook de sieradenlijn en modieuze accessoires zijn allemaal zelf samengesteld op basis van gevoel en interesse. We zijn ook allebei theefanaten, dus we hebben ook een specifiek theeassortiment opgenomen”, vertellen moeder en dochter terwijl ze enthousiast wijzen naar een imposante kast rijkelijk gevuld met thee. “Dat kan nu bijna alleen online gekocht worden, dus het is een leuke toevoeging.”

Vanaf donderdag 14 juli kan iedereen in de boetiek terecht voor trendy kleding, prachtige sieraden, persoonlijk styling advies, unieke thee en nog veel meer super leuke dingen. Christel en Naomi kijken er erg naar uit om iedereen te verwelkomen in Het Hofpand. Wil je niets missen? Volg dan de Facebook- en Instagrampagina van Het Hofpand en blijf op de hoogte.