Algemeen

Open dag Brandweer Twente kazerne Denekamp

DENEKAMP - Kom naar de open dag van Brandweer Twente op 23 september en stap in het leven van de brandweer. Van 10.00 tot 16.00 uur openen zij de deuren van de brandweerkazerne in Denekamp aan de Nordhornsestraat 66. De brandweermensen zijn trots op hun werk en willen dit graag aan iedereen laten zien. 

Ontdek het werk van de brandweer

Vanaf 10.00 uur is iedereen van harte welkom om het werk van de brandweer in Denekamp te ontdekken en beleven. Bewonder de diverse voertuigen, zoals de autoladder, hulpverleningsvoertuig, tankautospuit, watertransport systeem en bosbrandvoertuig. Daarnaast zijn er ook oude brandweervoertuigen te bewonderen. Gedurende de Open Dag laat de brandweer in en rondom de kazerne de hele dag door verschillende demonstraties zien. Zo tonen ze hoe zij een autobrand blussen. Ook laten ze zien hoe zij te werk gaan bij een verkeersongeval waarbij slachtoffers vastzitten in hun auto. En er is nog veel meer te beleven. Ontsnap uit een escaperoom of leer alles over brandveilig leven.

"Voor de jongsten hebben we ook speciale activiteiten georganiseerd", vertelt Marcel Kroeze, de kazernecoördinator. "Er zijn leuke (water)spelletjes voor hen. Kom zeker langs en ontdek wat er allemaal te doen is. Er is voor jong en oud genoeg te beleven, en iedereen is van harte welkom." Vergeet niet om te voet of met de fiets te komen vanwege beperkte parkeergelegenheid.

Vrijwilliger worden

Enthousiast geworden? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij de brandweer. Kazerne Denekamp zoekt altijd nieuwe vrijwilligers. Kom naar de open dag en laat je informeren over het brandweervak en de mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Kijk voor meer informatie op werkenbijbrandweertwente.nl.