Algemeen

Vastenavond in Rossum ’In gesprek met Frather Wennekes’

ROSSUM - Donderdag 16 maart is de Vastenavond in Rossum, ’in gesprek met Frather Wennekes’. Frather Wennekes is in 1985 in Kenia gaan werken in het straatkinderen programma van de Mill Hill Fathers in Kisumu. Zelf is hij een Frather van Utrecht. Op uitnodiging van de Bisschop van Lodwar (Kenia) heeft hij in 1991 het straatkinderen programma opgezet in Lodwar. In Kisumu heeft hij de taak overdragen aan een Nederlands echtpaar. In no time waren er 25 kinderen, zowel jongens als meisjes, die onderwijs kregen en een simpele lunch waarna ze weer de straat op trokken. Op dit moment zijn er ruim 300 leerlingen die onderwijs volgen, van basisschool tot hoger onderwijs.

Het werk van Frather Wennekes was in het begin voornamelijk om fondsen te zoeken om het project gaande te houden. Via Mensen in Nood werd de relatie gelegd met de Midvastenloop.  

De gelden worden nu ook gebruikt voor het betalen van schoolgeld, leermiddelen, uniformen maar ook voor de bouw van scholen.                                                          

De opbrengst van de jaarlijkse Midvastenloop in Twente was een welkome gift waar veel goed werk mee kon en kan worden gedaan.

Aan de avond zijn geen kosten verbonden maar de organisatie vraagt een vrije gift voor het project van Frater Wennekes

Donderdag 16 maart gaat Frather Wennekes de aanwezigen nog meer vertellen U bent dan ook van harte uitgenodigd in Kulturhus Rabo de CoCer. Ze beginnen om 19.00 uur en eindigen om 21.00 uur.

Voor opgave graag bellen of appen naar Marjan Grondman, 0615347562 of

Anne-Marie Westerhof, 0620754968.

De Midvastenloop is dit jaar op zaterdag 18 maart. Start is tussen 7.00 en 9.00 uur bij de CoCer aan het Thijplein in Rossum. Voor inschrijven en meer info zie midvastenloop.nl