Sport & Vrije tijd

1, 2… Iedereen doet mee: Koningsspelen op ’n Baoken

AGELO - Toen onze kroonprins Willem Alexander in 2013 werd gekroond tot koning werden de koningsspelen geïntroduceerd. Deze dag moest in het teken staan van gezondheid. De dag starten met een goed ontbijt en, als het even kan in de buitenlucht, bewegen met z’n allen. Een gevarieerd ontbijt (kan ook als lunch worden gepland) kan door scholen aangevraagd worden, evenals een leuk spelenpakket.

Op vrijdag 21 april werd de speciale Koningsspelenvlag weer gehesen aan de Heggelkampsweg in Agelo. Vervolgens was er de openingsdans Ziggzagg van Kinderen voor Kinderen en werd het spelenpakket uitgepakt. Hierna konden de groepjes starten met diverse, gevarieerde spelletjes. Tussen de bedrijven door was er een pauze en werd er getoost op onze koning Willem Alexander. Om half 12 schoof iedereen aan voor de Koningsspelenlunch. Het buffet werd geregeld bezocht door de leerlingen. Na een hele ochtend bewegen gaat een gezonde lunch er wel in.

Koningsdag 2023 in Agelo

Op donderdag 27 april wordt Koningsdag gevierd. Dit vindt plaats rondom basisschool ’n Baoken aan de Heggelkampsweg en wordt door het Oranjecomité Agelo georganiseerd. Na het welkom om 8.45 uur door Roy Nieuwe Weme (voorzitter Buurtschapraad Agelo), wordt de vlag gehesen onder muzikale begeleiding van de Keistenenbloazers. Om 9.00 uur zijn er spelletjes voor de schooljeugd en rond 10.15 uur start de klootschietwedstrijd en wordt om de Koningsbokaal gestreden. Er wordt ook aan de inwendige mens gedacht.

Deelname aan deze ochtend is gratis, echter een bijdrage in de vrije giften pot wordt zeer op prijs gesteld. Na het succes van vorig jaar kan iedereen vanaf 13.30 uur weer deelnemen aan een gevarieerde fietstocht van ongeveer 25 kilometer. Deze is, tussen 13.30 uur en 15.00 uur, af te halen bij Camping de Haer. Deelname is op eigen risico en er zijn voldoende bankjes onderweg, met halverwege de route een horecagelegenheid voor jong en oud. De route gaat (op 300 meter na) over de verharde weg. Nadien is iedereen uiteraard van harte welkom op camping de Haer.