Sport & Vrije tijd

Einde schaatsseizoen De IJsvogels

DENEKAMP - Schaatsvereniging De IJsvogels uit Denekamp heeft weer een gezellig en sportief schaatsseizoen achter de rug. Zo zijn leden bijvoorbeeld naar Thialf geweest, de jeugd naar Frozen Friday (discoschaatsen), een groep van 7 van De IJsvogels heeft meegedaan aan de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee en zo waren er nog vele activiteiten meer.

Er zijn flink wat wedstrijden en persoonlijke records gereden door de jeugdleden: Femm Koekkoek: tien pr’s en tweede op de massastart, Sanne v/d Walle: negen pr’s en eerste op de massastart, Silke Kamphuis: vijf pr’s, Maike van de Walle: vier pr’s en vierde op de massastart, Wout Hampsink: vier pr’s, Pim van Alst: vijf pr’s, Jinte Kamphuis: vier pr’s, Maudi Kamphuis: twee pr’s en Jacob Brummelhuis: tien pr’s.

Jacob heeft op 8 februari met een ploeg van het Twents Carmel Collega (locatie Lyceumstraat) meegedaan aan de kwalificatieronde voor het NK Ploegenachtervolging schoolschaatsen voor middelbare scholen. De ploeg bestond uit twee jongens en twee meiden, door deze samenstelling moesten ze starten in de zwaarste categorie (heren 4 A). Ze moesten twee maal vier volle rondes rijden, waarbij de doorkomst van de derde rijder telt. Met een verdiende tweede plek in Enschede plaatsten zij zich voor de landelijke finale in Breda. Op 4 maart was het zover. Het werd een spannende strijd in Breda maar door subliem ploegenspel vestigden zij zich op een stevige derde plek en namen het brons mee naar Oldenzaal.

Anita ten Dam heeft met een ploeg meegedaan aan de Wintertriatlon, daarbij moesten ze fietsen, hardlopen en schaatsen. Tim oude Wolcherink was dit seizoen de enige die marathons reed. Hij kwam uit in de NO1 categorie. Zijn beste klassering was twee keer over een zestiende plek in Heerenveen en Enschede. Hij heeft het seizoen afgesloten met een 28ste plek in het eindklassement.

Uw reactie