Sport & Vrije tijd

Harry Groeneveld wint eerste wedstrijd Droge Dobbertje

LATTROP - Familievisvereniging Het Droge Dobbertje heeft afgelopen zaterdag het visseizoen geopend. De organisatie was in handen van Frank Groeneveld en om 13.30 uur werd er begonnen met een heerlijke bak koffie met cake. Nadat de tweede kop er ook door was, werd er koers gezet naar de Kolk in Ootmarsum, alwaar de wedstrijd met enige vertraging door een kapotte fluit kon beginnen. 

Er werd tussen de buien door goed gevangen, al waren het wel de kleintjes die honger hadden. De grotere exemplaren lieten het afweten. Erwin Heesink begon van begin af aan te vangen en had er op een zeker moment eentje van 15 cm, wat hem koploper maakte. Dit duurde maar even want zijn buurman, Michel Groeneveld ving er eentje van 17 cm. Daarna bleef het stil met de meldingen. Bij het rondje met de catering kreeg de organisatie te horen dat Frans er al eentje van 18 cm had en Harry van 25 cm. Dat maakte Harry tot koploper. Frans deed verwoede pogingen en kwam met een mooie 22 cm in de buurt. Daar bleef het uiteindelijk ook bij en om 16.30 uur werd het eindsignaal gegeven.

Nadien werden de prijzen uitgereikt en werd Harry Groeneveld na acht jaar eindelijk weer eens gekroond tot winnaar. Hij was er zelfs emotioneel van geworden, zo mooi dat hij het vond. De pechprijs ging dit keer naar Stef Groeneveld, die meer aan het vechten was met de bomen dan met de vis. Hij ontving daarom ook een mooie herinnering.

De volgende wedstrijd zal door Richard Bosink worden georganiseerd.