Sport & Vrije tijd

K.V. Beuningen 1 winnaar Nederlands veldcompetitie

BEUNINGEN - De laatste wedstrijd van de competitie stond op het programma met nog een spannende wedstrijd: Ons Streven 1 tegen Beuningen 1 om de kampioenstitel.

Staand v.l.n.r.: Lucas Hobbelink, Luuk Zanderink, Daan Rolink, Bas Senger. Knielend William Hobbelink en Guus Hoonberg.
Staand v.l.n.r.: Lucas Hobbelink, Luuk Zanderink, Daan Rolink, Bas Senger. Knielend William Hobbelink en Guus Hoonberg.

Ons Streven moest minimaal twee rondes winnen om er een beslissing uit te trekken. De eerste ronde ging gelijk op, maar Beuningen lag de hele ronde tussen de vijf en vijftien meter voor. Ons Streven had enkele mindere schoten, maar hier profiteerde Beuningen niet van. Het laatste schot was bepalend en Beuningen won de ronde met vijftien meter.

De tweede ronde begon Ons Streven een stuk beter. Beuningen had enkele mindere schoten en Ons Streven had al snel een voorsprong van veertig meter. Een misser aan de kant van Ons Streven zorgde dat de voorsprong was verslonden tot één meter. Daarna hadden beide teams enkele mindere schoten maar bij het laatste schot lag Beuningen vijftien meter voor. William Hobbelink schoot het kampioenschap eenvoudig binnen. De derde ronde gooiden beide teams niet hun beste ronde en Beuningen won met zestig meter.

Ons Streven 1- Beuningen 1 0-3; Beuningen 2 - Mander 1 2-1; Hertme 1 - Beuningen 3 2-1; Beuningen 4 - Hertme 2 3-0; Beuningen 5 - Vooruit Losser 3 2-1; Ons Genoegen 1 - Beuningen 6 0-3; Beuningen 7 - Nooit Gedacht 6 2-1; K.V. Kolkersveld Losser 3 - Beuningen 8 1-2; K.V. Kolkersveld Losser 4 - Beuningen 10; Beuningen 11- Ons Genoegen 3 0-3; Beuningen 12- Ons Streven 6 1-2.

Wedstrijdverslag Beuningen 2 – Mander 1

Deze laatste wedstrijddag mocht in het Beuningerveld Beuningen 2 het opnemen tegen Mander 1. De eerste ronde begon slecht voor Beuningen. Na vier schoten was Mander zover uitgelopen dat Beuningen 2 al een schot achter kwam te liggen. Deze voorsprong wist Mander de rest van de ronde vast te houden. Hiermee wist Mander het eerste punt binnen te halen.

De tweede ronde wist Beuningen beter weg te komen en een voorsprong te verkrijgen. De druk was hoog voor Beuningen om een punt binnen te slepen voor het klassebehoud. Mander wist sterk te gooien en het Beuningen nog enkele keren moeilijk te maken. Uiteindelijk wist Beuningen met veel geluk, door een enkele slechte val van Mander, het tweede punt te verkrijgen.

De derde ronde lag Mander enkele meters voor na het losschot. Eenmaal de bocht in was de voorsprong voor Mander met enkele meters groter geworden. Hierna wist Beuningen door sterk gooien de voorsprong van Mander over te nemen. Beuningen bleef sterk gooien en door een wat minder schot van Mander wist Beuningen een voorsprong van een schot te verkrijgen. Beide teams hebben de wedstrijd sterk uitgegooid, waarmee Beuningen de voorsprong van een schot wist te behouden. Uitslag: een 2-1 overwinning voor Beuningen.