Sport & Vrije tijd

Cindy Kosse middelpunt op feestje Rossruiters voor vier prijswinnaars bij NK

Kampioene op handen gedragen

ROSSUM - Voor PSV De Rossruiters was het afgelopen zondag reden voor een feestje. In de manege aan de Tramweg werden vier leden van de vereniging in het zonnetje gezet omdat ze in Ermelo in de prijzen vielen tijdens de nationale indoorkampioenschappen springen van de KNHS.

Kampioene Cindy Kosse wordt op handen gedragen door (vanaf links) haar clubgenotes Femke Meenhuis, Feline Horn en Pia-Luise Steggink

Middelpunt in de feestvreugde was de twaalfjarige Cindy Kosse, die ruim een week eerder met haar veertienjarige pony KSH Gucci de Nederlandse titel in de wacht sleepte. Met de zwarte ruin was ze de beste in de rubriek over 80 centimeter. In dezelfde wedstrijd haalde Feline Horn het podium net niet met haar twintigjarige pony William. Op de bruine ruin eindigde ze als vierde.

Afgelopen weekend haalde Pia-Luise Steggink hetzelfde resultaat in de door de Tubbergse Lisa Schröder met Mama Mia Piccobello Z gewonnen rubriek over 1,00 meter voor paarden met haar zevenjarige bruine merrie License to Jump Minka. Femke Meenhuis sloot het kampioenschap over 1,20 meter af met een elfde plaats op de elf jaar oude Humphrey DDD, wat ook haar een prijs opleverde.

Veel leden van De Rossruiters waren in de kantine van de manege getuige van de huldiging.