Sport & Vrije tijd

Pim van Benthem met Gentle Touch Nederlands kampioen

LATTROP - Vrijdagavond 17 maart jl. reed Pim van Benthem met zijn pony Gentle Touch de baan binnnen op het KNHS centrum in Ermelo. Het was voor Pim zijn debuut op het NK en hij had dan ook best een beetje last van zenuwen. De jonge ruiter, lid van LR de Grensruiters in Lattrop, hield echter zijn hoofd koel en begon met een mooie foutloze eerste omloop. Van de juryleden werd hij beoordeeld met driemaal een 8 voor de wijze van rijden. Hiermee wist hij zich te plaatsen voor de barrage en stond in de voorlopige tussenstand op een tweede plek. In de tweede omloop werd het pas echt spannend. Pim deed er nog een schepje bovenop en de juryleden waren onder de indruk. Met tweemaal een 8,5 en een 8 werd hij op kop geplaatst. Echter kwamen er nog een flink aantal combinaties die hem van de titel zouden kunnen houden. Gespannen werd alles gevolgd vanaf de tribune. Toen de laatste uitslag bekend werd was de opluchting dan ook groot. Hij was de nieuwe Nederlands kampioen springen cat. DE klasse 0,80 cm.

Deze prachtige prestatie kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Dit indoorseizoen werd de ruiter, die pas enkele weken een combinatie is met de pony Gentle Touch, al kring- en Overijssels kampioen.

Feestje

Dat moest natuurlijk gevierd worden. Afgelopen zondagmiddag werd hij door zijn vereniging LR de Grensruiters in het zonnetje gezet. Hij werd, samen met zijn familie, thuis opgehaald met de koets. Achter de koets reden heel veel leden met auto of fiets en na een mooie rondrit door Lattrop ging het feestje bij manege het Pandoer in Lattrop verder! Pim werd door de voorzitter van zijn vereniging toegesproken en mocht heel veel cadeau’s in ontvangst nemen. Het werd een zeer geslaagde middag waarbij het nog lang gezellig bleef.