Sport & Vrije tijd

Ronde van Overijssel verrast met nieuwe ‘berg’ in wielerklassieker

DINKELLAND - De Ronde van Overijssel is op zaterdag 4 mei een nieuwe ‘berg’ rijker. De parcoursbouwers hebben een lus in Hoge Hexel opgenomen in de route. Daarmee gaat een langgekoesterde wens van het dorp in vervulling.

Al jaren komen er duizenden bezoekers naar het motorsportspektakel Hexel on Wheels. Op 4 mei zoeven er 180 andere tweewielers over de bult ten noorden van Wierden. Speciaal voor dit nieuwe hoogtepunt in de zeventigste editie van de Ronde van Overijssel is de route aangepast.

Lus op de berg

Na ongeveer negentig kilometer koers passeert het peloton Vriezenveen en gaat het richting Hoge Hexel. Daar rijden de wielrenners een lus door het dorp en gaan ze verder naar Daarlerveen.Het verzoek kwam uit Hoge Hexel zelf en dat is des te leuker, zegt voorzitter Michiel Vincent. Van hem mogen meer kernen het voorbeeld volgen. “Als organisatie vinden we het erg leuk dat dorpen langs onze route zich zo enthousiast bij ons melden om zich op de kaart te zetten. De Hexelaars leveren zelfs achttien verkeersregelaars en evenzoveel vlaggenisten. Het kan niet altijd, want de Ronde mag niet langer zijn dan tweehonderd kilometer. Maar als het enigszins past, kijken we graag naar de mogelijkheden.”

Tussensprint op hoogste punt

Bij Oldenzaal is dit jaar de ‘Stad van de Ronde’-tussensprint. De streep ligt boven op de Tankenberg, het hoogste punt in de koers. Daarnaast houdt de organisatie rekening met enkele last minute veranderingen in het parcours. Op tal van plaatsen in Overijssel wordt aan de weg gewerkt. Dit heeft geen gevolgen voor de klassieke hoogtepunten in de koers zoals de Kuiperberg, Lemelerberg, Holterberg of Markeloseberg. De finish is op de Markeloseweg in Rijssen. Naar verwachting komt de winnaar daar even voor 17.00 uur over de streep.

Overijssels Mooiste

Pakweg 180 wielrenners staan zaterdag 4 mei 2024 om 12.00 uur bij het Parkgebouw in Rijssen aan de start van ‘Overijssels Mooiste’. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst. Volg de zeventigste editie van de Ronde van Overijssel live via TV, radio en sociale media.: