Sport & Vrije tijd

Run Bike Run Deurningen viert 25-jarig jubileum!

DEURNINGEN - De jaarlijkse Run Bike Run in Deurningen staat dit jaar in het teken van een bijzondere mijlpaal: het evenement viert zijn 25-jarig jubileum! Op zondag 23 juni zal het dorp weer het decor vormen voor sportieve prestaties en bovenal een gezellig samenzijn voor jong en oud.

Al een kwart eeuw lang brengt de Run Bike Run Deurningen enthousiaste deelnemers samen voor een uitdagende duatlon, met als onderdelen lopen en fietsen. Dit jaar belooft het jubileum extra spektakel met een feestelijke sfeer die de gezelligheid van Deurningen weerspiegelt.

"We zijn ontzettend trots om dit jubileum te vieren", zegt voorzitter Arnold Klieverik. "Het is fantastisch om te zien hoe ons evenement door de jaren heen is uitgegroeid tot een vaste traditie binnen Deurningen, dankzij de deelnemers, het enthousiaste publiek en de vele vrijwilligers.”

Het programma van de jubileumeditie heeft wedstrijden met verschillende klassen voor zowel ervaren atleten als recreatieve deelnemers. Uniek voor dit jaar is dat een groep oud-bestuursleden en vrijwilligers gaan deelnemen om de duatlon nog eens als atleet te kunnen ervaren. Voor de toeschouwers is er ook genoeg te beleven, er zijn diverse horecapunten voor een hapje of drankje tijdens of na de wedstrijden.

Over Run Bike Run Deurningen

De Run Bike Run Deurningen is een jaarlijks terugkerende duathlon die sinds 1999 plaatsvindt in het pittoreske dorp Deurningen, gelegen in het hart van Twente. Het evenement bestaat uit twee rondes hardlopen van in totaal 7,4 kilometer, gevolgd door 31 kilometer fietsen en nog één ronde hardlopen van 3,7 kilometer. Start en finish zijn op het dorpsplein. Deelnemers kunnen meedoen als solo of als duo, waarbij één deelnemer de looprondes voor zijn rekening neemt en de andere het fietsparcours aflegt. Eveneens is er een wedstrijd voor de jeugd van zeven tot en met twaalf jaar. Run Bike Run Deurningen biedt een unieke gelegenheid om kennis te maken met de duatlonsport of om als ervaren atleet je persoonlijk record aan te scherpen.

Naast de sportieve component staat de Run Bike Run bekend om zijn gezellige sfeer, waar zowel deelnemers als toeschouwers al jaren van genieten.

Kijk voor meer informatie op: www.runbikerundeurningen.nl