Sport & Vrije tijd

Zwemselectie De Dinkel succesvol op Overijsselse Kampioenschappen

DENEKAMP - De eerste drie weekenden van mei vonden in het Twentebad in Hengelo de Overijsselse Kampioenschappen plaats. Voor iedereen de mogelijkheid om zijn tijden te verbeteren en zo mogelijk limieten te zwemmen voor de Nederlandse Kampioenschappen in juni.

In het eerste weekend, 7 en 8 mei, werden de langste afstanden gezwommen. Vijf Dinkelzwemmers hadden zich hiervoor geplaatst, en twee zwemmers mochten zich na afloop Overijssels Kampioen noemen. Op de 800m won Arnoud Bult bij de jongens junioren 14-15 jaar en Barbara Broekhuis deed dit bij de dames jeugd 15-16 jaar. Nienke Bulter miste helaas op 1 seconde het podium op de 1500m.  Bij de jongsten werd Lieke Boers verdienstelijk 8e en Jens Rikhof 9e op de 800m vrije slag.

Van 13 t/m 21 mei ging het om de kortere afstanden, zowel individueel als estafettes. Alle zwemmers waren zeer gemotiveerd en aangemoedigd door het Dinkelteam en de meegereisde supporters lieten ze fantastische resultaten zien. Er werden 111 nieuwe persoonlijke records geklokt. De grootste tijdsverbetering werd gezwommen door Imke Oude Engberink; dat deed ze door op de 400m vrije slag wel 1 minuut en 44 seconden sneller te zwemmen dan haar oude tijd!

Bij de estafettes stond De Dinkel maar liefst 9 keer op het podium, met 4x goud, 4x zilver en 1x brons. Ook individueel werden vele medailles behaald:

Goud: Barbara (4x), Mattea, Tiede (2x), Mika, Jelle, Bart (4x), Milan L, EIine (2x), Luuk R, Madelijne, Maquinho (2x).

Zilver: Luc A, Lynn (4x), Barbara, Mattea (7x), Yke (2x), Pien, Bart (2x), Milan L, Daan, Luuk R, Milan V (4x).

Brons: Lynn (2x), Barbara (3x), Laurien, Mattea, Pien (2x), Mika, Bart, Milan (2x), Eline, Daan, Madelijne.

Zwemmers en trainers, namens de vereniging gefeliciteerd met deze mooie resultaten!