Uitgaan & Cultuur

Gala als vanouds bij CV de Nettelkörnkes in Deurningen

DEURNINGEN - Afgelopen vrijdag 27 en zaterdag 28 januari hebben in de tot galazaal omgedoopte Sporthal ’t Hoge Vonder de gala-avonden van CV de Nettelkörnkes plaatsgevonden. Verdeeld over de twee avonden hebben bijna 900 bezoekers mogen genieten van een avond vol zang, dans en buut. Dit alles werd mogelijk gemaakt door ruim 100 vrijwilligers die er voor en achter de schermen voor hebben gezorgd dat alles weer als vanouds aanvoelde. Vanwege de pandemie was het al weer drie jaar geleden dat de laatste editie plaats heeft gevonden. En waar er bij een enkeling nog twijfel was of alles wel weer goed uit de mottenballen zou komen, bleek in de praktijk dat juist door die lange afwezigheid iedereen er weer helemaal klaar voor was, wat leidde tot een prachtig gala weekend.

De avond werd afgetrapt door de voorzitter van de vereniging; Remco Moekotte. Hij sprak de zaal toe en introduceerde daarbij de presentatrice van de avond; Jorien Tijert. Na een kort welkom aan alle bezoekers kondigde zij de eregasten van de avond aan, waarop de Jeugdhoogheden van Basisschool Willibrordus, Prinses Fabienne en Adjudante Elin en de hoogheden van CV de Nettelkörnkes, Prins Rick en zijn Adjudanten Johnny & Remco de zaal betraden. Zij werden voorafgegaan door dansgroep de Nettelwichkes en de raad van 11 van de Nettelkörnkes. Ook de Jeugdhoogheden en Hoogheden spraken de zaal nog kort toe waarna zij hun plaats innamen.

Als eerste was de bühne voor ‘La Diezzz’. De dames Christie Withag, Sandra Nieuwenhuis, Antoinette in het Veld en Kirsten Stegink brachten een prachtig zelfgeschreven openingslied ten teken dat de gala nu echt begonnen was.

Daarop volgde de eerste buut van de avond en deze was voor een debutant. De sinds 5 jaar in Deurningen woonachtige Niek Leus wist de handen op elkaar te krijgen van het publiek met zijn stuk als ‘Doktortje’. Als doctoranders Leus betrad hij solo het podium en bewees hij een ware aanwinst voor het Deurninger gala te zijn.

Ook Jongeren Carnavalsvereniging de Dwarsliggers mochten natuurlijk niet ontbreken op het galapodium. Zij zijn al jaren een vaste waarde op het podium. Met hun Summerschool, een enerverende dag op de basisschool van Deurningen, wisten zij de lachers op hun hand te krijgen. Menig bekend en berucht Deurninger kwam voorbij in de schoolklas wat voor veel herkenning in de zaal zorgde.

Als laatste voor de pauze werd het podium vrijgemaakt voor VHC, oftewel de ‘Veerloze Hoogheden Combinatie’. Na jaren om en om op de galaplanken te hebben gestaan hebben de Oud Prinsen en de Oud Adjudanten van de vereniging de handen ineen geslagen. Hun variant op Miljoenenjacht, de “Je mag tegenwoordig ook niets meer zeggen show”, riep de nodige hilariteit op bij de zaal. Op knappe wijze werd de zere vinger op zaken gelegd die tegenwoordig behoorlijk controversieel zijn. De finale was dan ook een variant waarbij de koffertjes werden gedragen door genderneutrale personen.

De dames van ‘La Diezzz’ betraden wederom het podium. Naast het openingslied hadden zij nog een schitterende ABBA medley in petto voor de zaal. Geheel live gezongen brachten zij een aantal grote hits van de Zweeds groep waarbij menig bezoeker ook een deuntje mee zong.

Daarna was het weer tijd voor een buut. De dames Babet Blokhuis en Elise Tijert waren in de pauze al bij de wc’s te vinden als toiletdames, waar ze menig toiletbezoeker trakteerden op de nodige humor. Op het podium stonden ze weer samen als Oh de Twalet. Elise betrad als eerste het podium als de Queen mum met een hele grote kinderwagen. Zij is namelijk de moeder van de Hoogheid, Prins Rick, die het even flink te verduren kreeg van zijn eigen moeder. Dit hield overigens niet op met het betreden van Babet op het podium. Gezamenlijk bespraken ze daarna het wel en wee in Deurningen en ook de gemeente Dinkelland werd daar niet bij gespaard. Wethouder Severijn en gemeentesecretaris Luttikhuis, beiden aanwezig in de zaal, kregen het ook aardig te verduren.

Als laatste buut betrad Marie van Beernd het podium. Een typetje van Brigit Legtenberg die al mopperend op haar man Beernd de lachers aan haar zijde kreeg. De strijkende huisvrouw wist hierbij feilloos en vol humor alledaagse herkenbare huwelijkse situaties te schetsen. Dat mannen in het algemeen en haar man Beernd in het bijzonder het hierbij moesten ontgelden laat zich al snel raden.

De afsluiter op de beide avonden was voor Moves. Een combinatie van zang en showdans. Elles oude Smeijers en Leon Veldhof trakteerden de aanwezigen met hun zangkunsten op een medley die rustig begon, maar eindigde als één groot feest op het podium. De dansgroep bestaande uit Merle oude Smeijers, Tess Oude Smeijers, Ruth Oude Smeijers, Maréll Legtenberg en Marit Derkink maakten het geheel compleet.

Tussen alle zang en buut door was er op de gala-avonden ook plaats voor dans. De Nettelkörnkes beschikken over een drietal dansgroepen. Zowel de Nettelmini’s als de Nettelwichkes en Nettelwichter vertoonden dan ook hun danskunsten aan de zaal. Allen kregen zij een staande ovatie waarbij er ook een groot compliment uitgaat naar de Nettelmini’s. Deze nog piepjonge dames lieten zich niet uit het veld slaan door een kleine technische hapering. Met het danstalent in Deurningen zit het dus wel goed.

Ook was er nog een vierde dansoptreden. Als verrassing voor het 55 jarig jubileum van CV de Nettelkörnkes was er een gastoptreden van de Gardegroep van HCV de Noorkermennekes. Deze dames betraden het podium en hebben een strakke gardedans neergezet op het podium tot volle tevredenheid van de zaal en in het bijzonder de aanwezige leden van HCV de Noorkermennekes.

De avond eindigde met een grootse finale met alle artiesten en de Hoogheden op het podium. Gezamenlijk met de zaal werd het Deurninger lied; ‘Tussen Hengel en Olnzel’ gezongen waarna het nog een tijd onrustig bleef tijdens de afterparty in de Sporthal.

Kortom na twee edities en dus drie jaar geen gala in verband met de pandemie mag CV de Nettelkörnkes en Deurningen zich gelukkig prijzen met een tweetal fantastische gala-avonden van, voor en door Deurningers. Met het talent in Deurningen zit het wel goed.

Foto’s: www.DezeFoto.nl