Uitgaan & Cultuur

Leerlingen ’n Baoken bezoeken de Borgelinkmolen

AGELO / DENEKAMP -  In het kader van Educatie op locatie bezochten de leerlingen van groep 4 en 5 van basisschool ’n Baoken te Agelo op woensdag 19 april de Borgelinkmolen in Denekamp. 

Het doel van Educatie op locatie is dat alle leerjaren van de Dinkellandse basisscholen per jaar één van de prachtige musea bezoeken die de gemeente rijk is. Deelnemers zijn: Natura Docet, huize Keizer, de Borgelinkmolen en huize Singraven te Denekamp. Het Educatorium en het Openluchtmuseum te Ootmarsum en Cosmos Sterrenwacht te Lattrop.

De molenaars Aard, Henri en Jan verzorgden vakkundig de rondleiding. Het was een bijzonder leerzame morgen. Er werd uitgelegd hoe granen vroeger werden gemalen, de verschillende granen konden worden bekeken en gemalen. Ook de handen werden uit de mouwen gestoken; een zak graan moest naar de zolder worden gehesen, de wieken moesten in stelling worden gebracht en weer af worden geremd. Als afscheidscadeau kreeg de groep een ansichtkaart van de molen, een kleurplaat en een zakje pannenkoekmeel. Daar worden binnenkort ongetwijfeld smakelijke pannenkoeken van gebakken.

Molenaars, namens ’n Boaken hartelijk bedankt voor de interessante ochtend, het was erg leerzaam en interessant!